Educació
Una de cada tres famílies dels alumnes de Girona són castellanoparlants
El servei municipal d'Educació de l'Ajuntament presenta avui un informe i insta al Departament a difondre dades sobre resultats acadèmics dels centres
Aproximadament una tercera part de les famílies dels alumnes escolaritzats a Girona parlen habitualment castellà, però es desconeix encara si aquest fet té o no alguna influència en els resultats acadèmics, segons va informar ahir a aquest diari la regidora d'Educació de l'Ajuntament de la ciutat, Núria Terés. Aquesta és una de les dades que es poden concloure d'un informe sobre la composició social de l'alumnat als centres educatius durant el curs 2009-2010, que avui es presentarà en un acte al Centre Cultural La Mercè.
L'informe és de l'Observatori Municipal de l'Equitat Educativa, que es va crear durant el curs 2008-2009 amb l'objectiu de disposar d'un servei que permetés fer una anàlisi de les variables per millorar els resultats. Terés vol, però, tornar a fer una crida perquè el Departament d'Ensenyament difongui dades sobre els resultats acadèmics dels centres. “Voldríem corregir qualsevol dèficit”, indica.
L'informe també inclou altres dades, algunes sobre la formació de la família, en què es constata que les mares tenen en conjunt estudis superiors als pares. A l'Observatori hi ha la Fundació Ser.Gi, la UdG, l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament. S'han recollit dades de P3, 6è de primària i quart d'ESO per mitjà d'unes enquestes a les famílies.
Llibre sobre la tria de centre
L'Ajuntament de Girona i la Fundació Jaume Bofill han organitzat avui la presentació del llibre Les famílies davant l'elecció escolar. Dilemes i desigualtats en la tria de centre a la ciutat de Barcelona, de Miquel Àngel Alegre, que ha estat el coordinador de l'estudi i coautor, amb Ricard Benito, Xènia Chela i Sheila González. La presentació es farà a dos quarts de set de la tarda, a La Mercè.