Societat

universitat

La URV produeix un 70% més que la mitjana estatal

La universitat tarragonina ocupa el lloc número 22 en el rànquing de centres d'arreu de l'Estat, que és de 77

La tasca científica que s'hi duu a terme suposa l'1,7% del total universitari espanyol

La producció científica de la Universitat Rovira i Virgili és superior a la mitjana del que es fa a les altres 76 universitats que hi ha a l'Estat. Segons un estudi elaborat per la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE), la universitat del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre produeix un 1,7% de la ciència total dels centres d'arreu de l'Estat, quan la mitjana tan sols és de l'1%. Per això, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va constatar que “la visibilitat científica, l'impacte i la productivitat de la universitat ha augmentat”; unes xifres que, a més, consoliden la URV com un dels millors centres de recerca de l'Estat.

Grau també es va congratular que la universitat ocupi la vint-i-dosena posició pel que fa a la producció científica. “Ho valoro perquè, en dimensions, ocupem el lloc número 34, però en producció som millors”. Les dimensions fan referència al número de treballadors i d'estudiants. Un altre dels aspectes que es tenen molt en compte a l'hora de calibrar la qualitat de producció científica és el número d'articles publicats, i entre aquests, els indexats en el Web of Knowledge (WOK). La URV ha passat dels poc més de 500 que tenia fa poc als 712 actuals, d'un total de 1.433. “És el que alimenta la resta”, va apuntar el rector. D'aquests, un 38,9% són fruit de la col·laboració amb institucions internacionals i el 26,7%, de la col·laboració amb centres de la resta de l'Estat. Els Estats Units, França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia són els estats amb què ha realitzat més col·laboracions. Les publicacions en què només participen investigadors de la URV representen el 34% del total.

Sis màsters nous, però se n'eliminen tres

Amb vista al curs vinent s'implantaran sis nous màsters: Estudis Avançats en Administració i Dret Públic, Seguretat de les Tecnologies de la Informació, Relacions Euromediterrànies, Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible, Enginyeria Química i Investigació en Enginyeria Química. Els que es deixen d'impartir: Estudis Culturals Mediterranis, Enginyeria Ambiental i Enginyeria Química i de Processos. En total, l'oferta és de 50 màsters. També es va aprovar la implantació de dos doctorats interuniversitaris. Un, sobre els condicionants del creixement, i un altre, sobre l'aprenentatge virtual. També s'impartiran dos postgraus. Un, sobre direcció i gestió de centres educatius –la memòria ja s'ha presentat–, i un altre, d'especialista universitari en conservació del patrimoni cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.