Societat

El 60% dels estudiants entraran a la carrera que volien

Medicina són els estudis més demanats i que exigeixen una nota de tall més alta

La Universitat de Girona rep un 5% més de sol·licituds que l'any anterior

Sis de cada deu estudiants podran cursar els estudis que van sol·licitar com a primera opció. Medicina continua encapçalant la nota de tall, per a la qual la més alta és la de la Universitat de Barcelona (UB): un 12,158. La segueix Enginyeria en tecnologies aerospacials, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb un 12,066. A continuació, torna Medicina, a la Pompeu Fabra - Autònoma de Barcelona (UPF - UAB), amb un 12,040, i a la Rovira i Virgili (URV), amb un 11,786. En cinquena posició es troba Periodisme a la UPF, que requereix un 11,746.

No obstant això, les notes de tall no sempre corresponen a les carreres més demandades. Sí que es dóna aquesta correlació a la UB, la UAB i la URV. En canvi, a la UPC els estudis més sol·licitats són els d'Enginyeria en tecnologies industrials; a la UPF, els de Dret; a la Universitat de Girona (UdG), Infermeria, i a la de Lleida (UdL), Medicina.

En total, s'han preinscrit al primer curs d'universitat 50.650 estudiants, en un total de set centres públics, 1.009 més que l'any passat. D'aquests, 38.021 provenen de Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Superior, 8.716 són universitaris que demanen un canvi, 1.874 han superat les proves per a majors de 25 i 45, i finalment 2.039 ja tenen una titulació. D'aquest últim col·lectiu, destaca l'increment d'un 22,39% respecte de l'any anterior.

Pel que fa a les universitats, la UdG ha rebut aquest curs un 5% més de sol·licituds que al 2010.

També ha augmentat la xifra d'estudiants de fora de Catalunya que opten per les universitats del Principat, en aproximadament un miler de persones. S'han assignat 7.590 places de 10.978 sol·licituds. Així, si l'any passat els estudiants de fora de Catalunya representaven un 15,79% del total, aquest any seran un 18,34%.

Menys estudiants de FP

Aquest any s'ha reduït la proporció d'estudiants que entren a la universitat després d'haver cursat un cicle formatiu. No obstant això, en certes carreres les persones procedents d'un cicle continuen representant més d'un 50%, com és el cas d'Infermeria o Educació infantil.

En el primer any que els alumnes de Formació Professional han fet la Selectivitat, el govern reivindica un sistema de quotes que limiti el nombre d'estudiants procedents d'un cicle que poden entrar a cada carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.