LA SEU D'URGELL (Alt Urgell)

Calderada i Pujada al Pal

Sant Antoni envoltat de verdures

La Con­fra­ria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell cele­bra un any més la festa del seu patró amb el repar­ti­ment, a tots els urge­llencs i visi­tants, de més de 3.000 raci­ons de la tra­di­ci­o­nal escu­de­lla d'aquesta diada, ela­bo­rada per Josep Vilar­ru­bla, on es fan ser­vir cap a vuit-cents qui­los de ver­du­res, lle­gums, carn de porc i de vede­lla. És la Cal­de­rada, un dels actes més espe­rats de la diada que com­par­teix pro­ta­go­nisme amb acti­vi­tats com la missa solemne, la pas­se­jada pels car­rers o la bene­dicció d'ani­mals. També des­ta­quen els Tres Tombs, així com la popu­lar Pujada al Pal, que con­sis­teix en el fet que els par­ti­ci­pants arri­bin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadas­cun a dins d'una gàbia i, qui hi acon­se­gueix arri­bar al cap­da­munt, obté de premi el gall en qüestió –a par­tir de la una del mig­dia–.

17 de gener. Passeig Joan Brudieu. Actes a partir de les 12.00 h. 973 350 010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.