Mor la cuinera i ambaixadora de la gastronomia catalana Montse Guillén
La cuinera i restauradora Montse Guillén, una de les grans ambaixadores de la cuina catalana, ha mort als 79 anys a Barcelona. La seva trajectòria arrenca a principis dels anys 80 va crear el seu propi restaurant, l’iMG, al carrer Tuset de Barcelona que, entre d’altres, va destacar per un esperit modern en una carta on, per exemple, hi havia peix cru, així com per l’estètica del local. Pocs anys després va marxar a Nova York, on va fundar juntament amb la seva parella Antoni Miralda el restaurant de tapes i cuina catalana El Internacional, al barri de Tribeca de Manhattan, que va esdevenir molt popular i on s’hi van deixar veure personalitats de la cultura nord-americana, com Jean-Michel Basquiat o Andy Warhol. Posteriorment ampliaria visió i negocis amb altres restaurants a Miami o el Japó.
Filla de restauradors i formada a les cuines de Can Borrell, a la Cerdanya, i també a La Venta, a la zona alta de Barcelona, darrerament, Guillén i Miralda, ja instal·lats definitivament a Cataluny, van crear el projecte Food Cultura, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’exploració culinària a Barcelona.