SOCIETAT
Ha mort Paquita Tomàs, reconeguda cuinera de les Illes
Presentava ‘Sa bona cuina’, un dels programes més vistes d’IB3
La reconeguda cuinera mallorquina Paquita Tomàs Suau (Palma, 1943) ha mort a València als 81 anys després d’una llarga malaltia, segons ha confirmat el Diari de Mallorca. Va ser una de les grans divulgadores de la cuina i de les receptes tradicionals de les Illes, sobretot per la seva participació a partir del 2005 en el programa Sa bona cuina d’IB3, un dels més vistos de la cadena pública mentre ella en va ser la presentadora. Va mantenir-se en antena fins al 2011
De jove va treballar de modista, però la seva afició a la cuina la va portar a participar el 1998 en el concurs d’Antena 3 Un menú de 7 estrellas, programa on es va fer famosa després de guanyar un apartament a Torrevella.
Va publicar diferents llibres de receptes, el més conegut La cuina de sempre amb Paquita Tomàs, traduït a l’anglès i l’alemany. A IB3 va participar en 1.400 episodis on va mostrar com fer algunes de les seves receptes preferides la cuina de les Illes. Sempre es va considerar una cuinera “aficionada”.
Nascuda al barri de Santa Catalina, també es va dedicar a la pintura però als 15 anys ja escrivia receptes de cuina. Va ser col·laboradora a Ultima Hora Ràdio i del programa Planta Baixa.