cultura

Valls prepara l'estrena mundial del ballet ‘Ariel', de Gerhard

L'orquestra Camerata XXI, dirigida per l'alemany Tobias Gossmann, i tres-cents infants interpretaran la particel·la inspirada en ‘La tempesta', de Shakespeare

El Centre Robert Gerhard promociona l'espectacle

Valls es prepara per a l'estrena absoluta del ballet Ariel, que va compondre el músic Robert Gerhard (Valls,1896-Cambridge, 1970). Serà el 29 de gener en una única sessió i el 30 de gener en una doble funció, i els actors seran infants, prop de tres-cents. Es tracta d'una producció exclusiva que han ideat els Amics de la Música de la capital de l'Alt Camp i que amb la Missa de la coronació, de Mozart, seran els espectacles de caràcter únic que es podran veure durant les Festes Decennals de la Candela del 2011. El ballet Ariel mai no va arribar a estrenar-se perquè la Guerra Civil es va interposar entre el projecte i els seus creadors: J.V. Foix, que havia fet el llibret, i Joan Miró, autor dels decorats i del vestuari. Setanta-cinc anys després, tres-cents infants dels diferents centres escolars de Valls i l'orquestra Camerata XXI, dirigida per l'alemany Tobias Gossmann, portaran a dalt de l'escenari la nova producció, que té el suport del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català. Aquest organisme ha inclòs el ballet en el cicle de música contemporània.

Mentrestant, els joves actors ja s'han posat a treballar a les ordres de la coreògrafa Montse Colomer i de la ballarina Carme Vidal, que valoren positivament la inexperiència dels escolars perquè això els permet començar de zero en el treball corporal. Precisament, ahir, l'equip tècnic va tenir el primer contacte amb els escolars, als quals va fer una introducció d'aquesta obra basada en La tempesta, de William Shakespeare. Els infants també van rebre les primeres classes de llenguatge corporal, i la resposta ha estat satisfactòria. Tot i que la història té dos protagonistes principals –Ariel i Caliban–, aquests personatges i d'altres de rellevants seran interpretats per diferents infants alhora en el mateix espectacle. El relat d'Ariel s'estructura en quatre parts i s'obrirà amb la tempesta que dóna nom a l'obra de Shakespeare. A la segona part arribarà La calma i continuarà amb la tercera –la més misteriosa–, en què Ariel i Caliban prenen posicions. L'espectacle, de mitja hora de durada, acabarà amb el rescat dels nàufrags a l'illa on han sobreviscut a la tempesta.

El treball pedagògic de l'equip, del qual també forma part l'escenògraf Llorenç Corbella, és complex i es desplegarà en tres fases. Des d'ara i durant tot el novembre es construirà la història en cada centre escolar, segons explica Carme Vidal, i al desembre començaran els assajos al centre cultural. La recta final i decisiva, prèvia a l'estrena, culminarà amb els assajos conjunts amb l'orquestra.

LA XIFRA

100.000
euros
és el pressupost de la producció, que rebrà una subvenció de 25.000 euros de l'Ajuntament de Valls.

LA DATA

29.01.11
L'espectacle
s'estrenarà en aquesta data al centre cultural i també es podrà veure l'endemà, el 30 de gener.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.