Comunicació

Recull dels temes silenciats

L'Observatori Crític dels Mitjans –impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Escacc– va presentar ahir la primera edició de l'Anuari Mèdia.cat, una nova publicació que es vol que sigui anual i que analitza “els temes més silenciats” pels mitjans d'arreu dels Països Catalans. Segons el coordinador de l'estudi, Roger Palà, l'anuari pretén descabdellar quines han estat les informacions que no han acaparat grans titulars el 2010 però que “per la seva rellevància haurien hagut d'ocupar un lloc destacat en l'agenda informativa”.

L'anuari pren com a model el treball de Project Censored, l'entitat nord-americana que identifica i investiga les notícies que han tingut poca rellevància, han estat mal informades o fins i tot censurades als mitjans dels EUA i a partir de les quals se'n fa un informe anual.

L'estudi català inclou dotze reportatges, ordenats de més a menys silenciat, elaborats per un equip de periodistes en la majoria de casos especialitzats en la matèria que aborden. Segons l'Anuari Mèdia.cat, disponible al web www.media.cat, el tema més silenciat el 2010 va ser els maltractaments i abusos de poder als centres d'internament d'immigrants de Barcelona i València, seguit de l'explotació il·legal de recursos al Sàhara Occidental per empreses catalanes.

Notícies analitzades a l'anuari

Ordenat de més a menys silenciat:

1. Maltractaments i abusos de poder als centres d'internament d'immigrants

2. Explotació il·legal de recursos al Sàhara Occidental per empreses catalanes

3. Investigació de la fundació del gendre del rei per una subvenció injustificada

4. Amortització de les autopistes catalanes

5. Militància franquista i escàndols de corrupció de Juan Antonio Samaranch

6. L'Estat espanyol no reconeix la figuració de la dació en pagament

7. Creix el nombre d'agressions feixistes i racistes al País Valencià

8. Guanys de la banca espanyola

9. Absolució de Pòrtulas

10. El paradís fiscal d'Andorra

11. La mesura d'excepció contra els controladors aeris

12. La consulta popular sobre la política educativa del govern valencià

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.