Comunicació

el zàping

gemma busquets

Cuina plaent

Men­jar és una neces­si­tat bàsica i un dels pla­ers més satis­fac­to­ris. No és estrany doncs que els pro­gra­mes culi­na­ris, sobre­tot el recep­tari clàssic, s'hagi man­tin­gut, ina­mo­vi­ble, a la gra­e­lla de TV3. Ser-hi sem­pre sig­ni­fica també saber rein­ven­tar-se. I Cui­nes ho ha fet més enllà d'una estètica curosa i en refor­mu­lació per­ma­nent amb dis­senys en sin­to­nia amb l'època. La prin­ci­pal nove­tat és el cui­ner, Marc Ribas . És la moder­ni­tat, no només en l'apa­rença física sinó també en l'acti­tud i espe­ci­al­ment en els plats: Pro­posa una cuina fàcil, pràctica, asse­qui­ble –a punt per fer si s'és a casa–, fins i tot apta per a inex­perts i que dóna aque­lla pro­xi­mi­tat que no sem­pre acon­se­guei­xen els xefs més polits, sense barba i amb els uni­for­mes blancs i emmi­do­nats. Marc Ribas, de Ter­rassa i lli­cen­ciat en Belles Arts però amb experiència en res­tau­rants, va par­ti­ci­par en una de les edi­ci­ons espe­ci­als que feia Cui­nes , quan con­vi­da­ven l'audiència a posar-se el davan­tal. És agraït, a més, que a l'estiu el pro­grama surti del plató i cuini a l'exte­rior; a Can Mor­ral del Camí, a Santa Maria de Vilalba. L'aire lliure con­tri­bu­eix a la dis­tensió, fer-ho més viu, i les cares cone­gu­des i con­vi­dats que hi par­ti­ci­pen també hi aju­den: nutri­ci­o­nis­tes de moda amb con­sells salu­da­bles, o la influència de les xar­xes soci­als amb la presència dels blo­guers; és l'apa­ra­dor de la cuina, que regna a les fotos d' Ins­ta­gram .

Tot ple­gat, rejo­ve­neix l'espai amb la volun­tat d'acos­tar-se a la filo­so­fia de cuina del xef britànic Jamie Oli­ver , a qui se'l pot veure a La 2 els caps de set­mana. Ha fet de guia per un iti­ne­rari gas­tronòmic posant en valor el pro­ducte de pro­xi­mi­tat de Gran Bre­ta­nya amb unes rutes deli­ci­o­ses. I ara, Oli­ver , aposta per la recepta de con­fort. És un comu­ni­ca­dor nat. Sap fer-ho amb les mans, quan magreja un pollas­tre per far­cir-lo, i amb la boca, quan se l'omple de nyo­quis i els mas­tega, amb delit. Tocar, olo­rar, men­jar... dis­fru­tar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia