cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

eva garcia pagán

L’organització definitiva

Ada Pare­llada, gran divul­ga­dora de la cuina a Cata­lu­nya, ja sigui per a grans o petits i autora prolífica, pre­senta a La cuina sos­te­ni­ble l’orga­nit­zació defi­ni­tiva que tot cui­ner domèstic agrairà. Fent ser­vir com a estratègia la gestió més intel·ligent pos­si­ble dels recur­sos al rebost, la idea és pro­por­ci­o­nar una sèrie de trucs que dema­nin el mínim esforç i ofe­rei­xin el màxim ren­di­ment, de manera que la inversió de temps en cui­nar “ajudi a viure de les ren­des, culinària­ment par­lant, la resta de la set­mana”, segons explica. De fet, és força habi­tual a les famílies de tre­ba­lla­dors que men­gen de tàper cui­nar un dels dies del cap de set­mana per omplir la nevera i el con­ge­la­dor de plats lles­tos per escal­far. El que pro­posa l’Ada Pare­llada en aquest volum és una sèrie de pre­pa­ra­ci­ons bàsiques que després poden ser uti­lit­za­des en dife­rents plats així com una sèrie de recep­tes amb què ela­bo­rar el menú set­ma­nal, que la cui­nera ha sim­pli­fi­cat només en els sopars, l’àpat que segur que es fa a totes les cases.

Per exem­ple, Pare­llada reco­mana pre­pa­rar un quilo de cebes per fer sofre­git que aguan­tarà deu dies a la nevera i es podrà fer ser­vir en plats com crema de cara­bassa, las­sa­nya de pollas­tre i xam­pi­nyons, nyo­quis amb tomàquets secs i wok de cala­mars i ver­du­res, entre d’altres, o sofre­gir la ceba amb tomàquet i guar­dar la base per fer cloïsses a la mari­nera, espa­gue­tis, ous reme­nats... També pro­posa escal­dar ver­du­res (pas­ta­naga, cara­bassó, mon­ge­tes...) i guar­dar-les a la nevera, bullir ous, pata­tes o arròs i reser­var-ho perquè, a l’hora de sopar, gai­rebé només falti fer el mun­tatge del plat. Intel·ligent i fàcil de seguir amb les pau­tes de l’autora.

LA CUINA SOSTENIBLE
Ada Parellada
Editorial: Columna Barcelona, 2018 Pàgines: 256 Preu: 21,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia