Cultura

Bombai o Nova Orleans

Hollywood ultima els pre­pa­ra­tius per con­ver­tir de nou l'inte­rior del tea­tre Kodak en el cen­tre de totes les mira­des en la seva 81ena edició dels Oscar. Una supo­sada llista "ofi­cial" que cir­cu­lava aquests dies per Inter­net, des­men­tida per l'orga­nit­zació, asse­gura que aquesta nit es com­pli­ran gai­rebé tots els pronòstics. Des de Pri­cewa­ter­house Coo­pers, firma que fa el recompte de vots, ho han des­men­tit i han asse­gu­rat que ni el pre­si­dent de l'Acadèmia sabrà fins que s'obrin els sobres el nom dels gua­nya­dors.

El curi­oso caso de Ben­ja­min But­ton opta a més esta­tu­e­tes, però Slum­dog milli­o­naire ja la va gua­nyar clara­ment als Glo­bus d'Or (qua­tre pre­mis a zero) i apunta com a favo­rita per a l'Oscar més pres­tigiós, el de millor pel·lícula. Així ho afir­men, almenys, les cases d'apos­tes i els experts, quan el temps que falta per a la cerimònia de la 81a edició dels Oscars es compta ja en hores. Fins i tot una supo­sada fil­tració que va cir­cu­lar ahir per inter­net, i que l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cine­ma­togràfiques ha qua­li­fi­cat de "com­plet frau", donava com a gua­nya­dora la pel·lícula diri­gida per Danny Boyle i ambi­en­tada en els subur­bis de Bom­bai.

Menys ben parada sor­tia Penélope Cruz en aquesta llista falsa, que fins i tot por­tava la rúbrica del pre­si­dent de l'Acadèmia. L'actriu espa­nyola encapçala les apos­tes en la cate­go­ria d'actriu secundària pel seu paper a Vicky Cris­tina Bar­ce­lona, però segons la fil­tració frau­du­lenta, aquest premi ani­ria a mans d'Amy Adams per La duda.

La gran festa del cinema se cele­bra la pro­pera mati­nada, i les infor­ma­ci­ons, les anècdo­tes i els rumors es mul­ti­pli­quen. L'Acadèmia no esgota recur­sos per fer una cerimònia tan lluïda com sigui pos­si­ble i recu­pe­rar audiència per a uns pre­mis que, en la dar­rera edició, van caure a uns nivells baixíssims: 32 mili­ons d'espec­ta­dors. Per gua­nyar públic, no s'ha plan­te­jat per ara accep­tar amb totes les con­seqüències la dimensió glo­bal que han adqui­rit els pre­mis i can­viar l'horari. El cinèfil que vul­gui seguir-los en directe des de les nos­tres lati­tuds haurà de triar entre anar a dor­mir tardíssim o aixe­car-se a les cinc de la mati­nada per veure els guar­dons impor­tants.

L'Acadèmia de Hollywood ha optat, en canvi, per un pre­sen­ta­dor de la cerimònia que trenca com­ple­ta­ment amb la tendència dels dar­rers anys: l'aus­tralià Hugh Jack­man. Si l'aposta habi­tual era con­fiar aquesta missió a un actor còmic, aquest any se n'encar­rega un home ele­git recent­ment com el més sexy del pla­neta per la revista Peo­ple. Una elecció menys arris­cada del que es pot pen­sar, perquè el pro­ta­go­nista d'Aus­tra­lia ja va pre­sen­tar la gala dels pre­mis Tony de tea­tre i ho va fer prou bé. "Faré alguna broma, però hi haurà sobre­tot música i ball", avança Jack­man.

De la resta, ben poc se'n sap. La llista d'estre­lles que lliu­ra­ran els pre­mis de les 24 cate­go­ries es manté en secret, a diferència d'altres anys. Se sap que Baz Luhr­mann (direc­tor, pre­ci­sa­ment, d'Aus­tra­lia, i també de Mou­lin Rouge) ha pre­pa­rat un número musi­cal, i que Judd Apa­tow (el direc­tor de Vir­gen a los 40 i Lío emba­ra­zoso) pre­sen­tarà un curt­me­tratge. La direcció de l'espec­ta­cle va a càrrec de Bill Con­don, el rea­lit­za­dor de Dre­am­girls. L'esce­no­gra­fia del Kodak The­a­tre, seu de la cerimònia des que es va inau­gu­rar el 2001, anirà a càrrec de David Rockwell, cre­a­dor dels deco­rats de Hairs­pray i altres pro­duc­ci­ons de Bro­adway.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.