Economia

L'americana Griffith Foods obre nova planta a Valls

L'empresa dels EUA multiplicarà per deu la seva producció amb les noves instal·lacions, que substitueixen les de Puigpelat

La companyia ha ampliat la plantilla amb 21 treballadors més

L'empresa nord-ame­ri­cana Grif­fith Foods va estre­nar ahir de manera ofi­cial la seva nova planta a Valls, que subs­ti­tu­eix la que des de l'any 1982 ha tin­gut ope­ra­tiva a Puig­pe­lat, també a l'Alt Camp. La nova nau, de 7.000 metres qua­drats, per­metrà que la mul­ti­na­ci­o­nal dedi­cada a la fabri­cació de con­di­ments ali­men­ta­ris mul­ti­pli­qui per deu la seva pro­ducció al ter­ri­tori, i fins i tot ha fet pos­si­ble que tras­lladi a Valls una part del negoci de fabri­cació de sal­ses que fins ara tenia al Regle Unit, segons va deta­llar ahir ACN.

El tras­llat, que la com­pa­nyia ha fet durant els pri­mers mesos d'aquest any, per­metrà també ampliar la plan­ti­lla. Així, Grif­fith Foods ha incor­po­rat 21 nous tre­ba­lla­dors a temps com­plet, que se sumen als 51 que ja té en actiu a Cata­lu­nya. L'objec­tiu de la com­pa­nyia, però, és con­ti­nuar incor­po­rant més emple­ats fins arri­bar a les 90 per­so­nes en plan­ti­lla a finals del 2017 amb la incor­po­ració de noves línies d'enva­sat.

Amb aques­tes noves ins­tal·laci­ons, Grif­fith Foods espera donar ser­vei a la crei­xent demanda de sal­ses i con­di­ments en sec que està expe­ri­men­tant a Europa. Així, a diferència de Puig­pe­lat, la nova seu incor­pora línies per pro­duir sal­ses fre­des i calen­tes. A més, la planta vallenca està dis­se­nyada també per obte­nir la cer­ti­fi­cació Halal, que per­metrà pro­duir pro­duc­tes tot seguint els pre­cep­tes de la religió musul­mana.

Una altra nove­tat és la incor­po­ració d'un espai culi­nari i d'un cen­tre de desen­vo­lu­pa­ment de pro­duc­tes, on xefs, experts en màrque­ting i cre­a­dors hi tre­ba­llen. La com­pa­nyia, que no ha deta­llat la inversió feta, sí que va asse­gu­rar ahir que és la més ele­vada que mai ha fet fora dels Estats Units.

LA XIFRA

7.000
metres quadrats
són els que té la nau on s'ha traslladat Griffith Foods, que fins ara tenia seu a Puigpelat.

Orgullosos de l'aposta per l'Alt Camp

El president de la multinacional, Brian Griffith, va mostrar-se ahir orgullós d'haver apostat per implementar-se a Puigpelat fa 35 anys. “Celebrem poder continuar invertint aquí, perquè Catalunya és un bon soci i un bon indret per créixer”, va manifestar en declaracions recollides per ACN. Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, que va assistir ahir a la inauguració, va destacar que l'auge del polígon industrial de Valls ha contribuït a reduir la taxa d'atur al seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia