Economia

Societat

Un segle de Celler Masroig

Una festa celebra el segle de vida d’aquest celler del Priorat

La producció del Celler Masroig se situa al voltant dels 2,5 milions de quilos de verema a l’any en les varietats de carinyena i garnatxa

Fun­dat l’any 1917, el Celler Mas­roig és actu­al­ment un dels refe­rents de la deno­mi­nació d’ori­gen (DO) Mont­sant. La seva pro­ducció se situa al vol­tant dels 2,5 mili­ons de qui­los de verema a l’any, majo­ritària­ment de cari­nyena i gar­natxa, vari­e­tats autòcto­nes d’aquesta zona de la comarca del Pri­o­rat.

Apro­fi­tant una data tan rodona com és l’asso­li­ment del cen­te­nari de l’existència del celler, l’empresa va voler com­par­tir aquesta cele­bració amb els seus amics i col·labo­ra­dors en un acte públic cele­brat a Tar­ra­gona. L’esde­ve­ni­ment va tenir lloc diven­dres al ves­pre a la Casa Joan Miret, amb una rebuda de catifa ver­me­lla per als assis­tents. En la tro­bada, els con­vi­dats van poder gau­dir d’una expo­sició que narra els 100 anys d’història d’aquest celler del Pri­o­rat i d’un audi­o­vi­sual que con­te­nia mis­sat­ges de feli­ci­ta­ci­ons de diver­sos per­so­na­li­tats, com ara Joan Dausà, Xavier Gra­set, Fran­cesc Mauri i Lluís Mar­quina, entre d’altres.

Vi del cen­te­nari

En el marc d’aquest acte, es va pre­sen­tar públi­ca­ment i es va poder tas­tar, en primícia, el vi del cen­te­nari, que fins aquest moment era inèdit. La pre­sen­tació va anar a càrrec del direc­tor tècnic i enòleg del celler, Car­les Esco­lar. El vi del cen­te­nari és un pro­ducte ela­bo­rat exclu­si­va­ment per cele­brar aquest segle de vida, i s’ha rea­lit­zat una edició limi­tada de 500 ampo­lles fir­ma­des per Esco­lar. Aquesta pro­ducció ha tin­gut com a fruit un vi 100% mas­rojà, 100% cari­nyena, la vari­e­tat més pre­uada del poble del Mas­roig, on hi ha la bodega. En tot moment, la festa va anar acom­pa­nyada dels millors vins del celler i d’un assor­ti­ment de plats i tapes gur­met men­tre sonava música en directe a càrrec del grup Fil­ferro.

Gran pastís

Cap al final de l’esde­ve­ni­ment es va obse­quiar els pre­sents amb un gran pastís en forma de 100 per com­me­mo­rar l’acte. Aquesta pre­sen­tació va estar acom­pa­nyada d’un espec­ta­cle de foc i mala­bars i d’una foto­gra­fia de família. Tot ple­gat, una festa pen­sada per agrair i enfor­tir lli­gams amb totes les per­so­nes que acom­pa­nyen aquest pro­jecte empre­sa­rial.

Segons Celler Mas­roig, la història de l’empresa té al dar­rere mati­sos, llui­tes i victòries al llarg dels cent anys d’ela­bo­ració dels seus pro­duc­tes. Actu­al­ment, en des­ta­quen sobre­tot el vi i l’oli. Al res­pecte d’aquest dar­rer pro­ducte, el Celler Mas­roig ela­bora oli d’arbe­quina sota la deno­mi­nació d’ori­gen pro­te­gida (DOP) Siu­rana. L’extracció d’aquest oli es fa exclu­si­va­ment mit­jançant sis­te­mes mecànics i en fred. Aquesta meto­do­lo­gia acon­se­gueix olis més afrui­tats, amb una tipi­ci­tat dife­ren­ci­ada que reflec­teix el ter­reny i el clima de la comarca. El celler també pro­mou experiències d’eno­tu­risme, com ara visi­tes al celler, al molí o d’altres d’enfo­ca­des a acti­vi­tats de tem­po­rada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia