Economia

SOCIETAT

Castelló celebra 125 anys obrint l’únic obrador de xuixos del món

El nou obrador, de 500 m², és l’únic que només elabora xuixos, de forma artesanal

El proper mes de febrer inaugurarà la primera botiga pròpia, al Barri Vell de Girona

L’empresa giro­nina El Xuixo de Can Cas­telló, fabri­cant de xui­xos arte­sa­nals, ha obert unes ins­tal·laci­ons de 500 m² coin­ci­dint amb el seu 125è ani­ver­sari. El nou obra­dor de pas­tis­se­ria mul­ti­plica per cinc l’espai de l’ante­rior local, que estava situat al barri de l’Eixam­ple Sud de Girona i que va posar-se en marxa el 2018. És l’únic obra­dor del món que només ela­bora aquest pro­ducte i ho fa de forma arte­sana a par­tir d’ingre­di­ents de pro­xi­mi­tat com ara farina i pomes de Girona, llet fresca del Baix Empordà i ous del Pla de l’Estany.

També en pre­para de cin­quena gamma, el que per­met als res­tau­ra­dors i boti­guers poder-los ser­vir direc­ta­ment prèvia des­con­ge­lació o amb una mínima rege­ne­ració. Julià Cas­telló i Pilar Cam­pos, pro­pi­e­ta­ris d’El Xuixo de Can Cas­telló, l’han pre­sen­tat aquest matí en una roda de premsa que també ha ser­vit per expli­car que a començaments de l’any vinent obri­ran una botiga pròpia al Barri Vell de Girona. Un esta­bli­ment que ofe­rirà pro­duc­tes inno­va­dors sem­pre amb el xuixo com a prin­ci­pal pro­ta­go­nista.

Pri­mera botiga pròpia

L’altra gran nove­tat és l’ober­tura de la pri­mera botiga pròpia de l’empresa giro­nina. Es tracta d’un local d’uns 80 m² situat al Barri Vell de Girona, gene­rarà qua­tre o cinc llocs de tre­ball i la pre­visió és que s’inau­guri el mes de febrer de 2024. S’ubi­carà al car­rer de l’Argen­te­ria, molt a prop del Pont de les Pei­xa­te­ries Velles, i pre­sen­tarà un con­cepte inno­va­dor ofe­rint al con­su­mi­dor diver­sos pro­duc­tes sem­pre amb el xuixo com a pro­ta­go­nista.

“Es tracta d’un nou para­digma. Li hem donat una volta a la botiga estàndard i hem deci­dit inno­var. Els xui­xos es podran pren­dre freds i també calents, els acom­pa­nya­rem amb d’altres pro­duc­tes, gene­rant com­bi­na­ci­ons per mul­ti­pli­car les pos­si­bi­li­tats. Serà el nos­tre pal de paller, el cavall de bata­lla del nos­tre nou model. Obri­rem un local de gestió pròpia i ho farem pel canvi en el volum de negoci, que ha aga­fat una embran­zida nota­ble. Farem coses dife­rents de les que s’han vist fins ara”, ha deta­llat Cas­telló. En aquest sen­tit, ha afe­git que “més que mai és ara quan veiem que el xuixo té molt de recor­re­gut. Per això neces­si­tem una botiga d’aques­tes carac­terísti­ques, per poder desen­vo­lu­par tot el que està per venir a curt i mitjà ter­mini. D’aquí poc, la gent podrà men­jar un xuixo calent acom­pa­nyat d’un gelat, o afe­gint-li tota una sèrie de com­ple­ments al seu gust”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia