Opinió

L'APUNT

La tonyina vermella

Un com­pany de feina com­pa­rava fa pocs dies la tonyina ver­me­lla amb els peri­o­dis­tes que tre­ba­llem a la premsa que s'edita en paper. Es veu que som dues espècies en extinció. Uns perquè han estat durant anys vícti­mes de la pesca mas­siva i els altres ho som de les noves tec­no­lo­gies de l'era digi­tal. Espero que entre la simi­li­tuds del meu gremi i la tonyina no es vul­gui fer ser­vir aque­lla idea per­versa que ens dedi­quem a into­xi­car. L'Agència Espa­nyola de Segu­re­tat Ali­mentària reco­mana en un dels seus infor­mes que les dones en edat fèrtil emba­ras­sa­des o en període de lactància i els nens menors de tres anys, no men­gin tonyina ver­me­lla en filets perquè aquest peix, igual que el tauró i el luci por­ten alts nivells de mer­curi. Aquesta infor­mació ha gene­rat certa polèmica. Ara només cal que es digui, com passa sovint, que la culpa és dels mit­jans de comu­ni­cació per expli­car-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.