Opinió

Apunts

Aprovats

La selec­ti­vi­tat uni­ver­sitària l'apro­ven el 94% per cent dels estu­di­ants, i aquesta taxa és un argu­ment sufi­ci­ent perquè el minis­tre d'Edu­cació, José Igna­cio Wert, deter­mini que tal prova no fun­ci­ona. Home (i dona), jo crec que això és exa­ge­rar una mica, no tro­ben? Pri­mer, perquè la selec­ti­vi­tat la pas­sen els estu­di­ants de bat­xi­lle­rat, i aquest és un cicle no obli­ga­tori al qual se suposa que hi van els més moti­vats, els que volen fer un cicle uni­ver­si­tari. I segon, i més impor­tant, perquè qui ha de dir si els estu­di­ants arri­ben ben pre­pa­rats o no, i si allò de la selec­ti­vi­tat és una prova que rut­lla o no, han de ser les facul­tats uni­ver­sitàries. Que, per cert, si més no entre les de ciències, és veri­tat que algu­nes asse­gu­ren que el nivell dels estu­di­ants ha dis­minuït. Ara bé: lla­vors el pro­blema és dels alum­nes, que han de bus­car com sigui adqui­rir els conei­xe­ments que se'ls exi­geix al pri­mer curs de la car­rera.

Jo sem­pre he estat ene­mic de l'exa­men de selec­ti­vi­tat. Crec que seria més útil un exa­men adap­tat a cada car­rera o a cada grup de conei­xe­ments. Fins i tot, seria bo que les uni­ver­si­tats pogues­sin com­pe­tir entre elles per atreure els millors alum­nes a les seves aules amb un bon sis­tema de beques.

El minis­tre també diu, amb bon sen­tit, que és irre­lle­vant si l'actual gene­ració d'estu­di­ants és la més ben pre­pa­rada de la història, perquè el que compta és que esti­gui prou for­mada per com­pe­tir. Té tota la raó. Però per com­pe­tir, a on?

No serà pas a l'Estat espa­nyol, on els llocs de tre­ball per a la nos­tra ben for­mada joven­tut són escas­sos i mal pagats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.