Opinió

LA GALERIA

La ruta del vi

Les guies han certificat el bon moment dels vins que es produeixen a l'Empordà

És evi­dent que l'excel·lència en la gas­tro­no­mia ha acon­se­guit posar les comar­ques de Girona al mapa inter­na­ci­o­nal. L'empenta d'El Bulli a cala Mont­joi, pri­mer com a res­tau­rant mega­es­tre­llat i ara amb el pro­jecte d'una fun­dació que va molt més enllà del prisma local, però després El Celler de Can Roca, amb les seves tres estre­lles Mic­he­lin que l'han alçat a dalt de tot de la corona mun­dial, afe­gint-hi el reguit­zell d'esta­bli­ments de reco­ne­gut pres­tigi (Les Cols, Ca L'Enric, Mas­sana, Casa­mar, etc.), han fet pos­si­ble que s'hagi gene­rat un turisme específic, interes­sat, infor­mat i amb bon poder adqui­si­tiu que no cerca el sol i platja d'abans sinó la bona taula d'ara. Natu­ral­ment, aquest bon moment de la gas­tro­no­mia no s'ha produït per gene­ració espontània sinó que hi ha hagut al dar­rere molt de tre­ball, esforç, dedi­cació i també visió de futur. L'Escola d'Hos­ta­le­ria de Girona va fer molt bona feina, però també posa­ren la lla­vor d'avui res­tau­rants com el Motel Empordà de Figue­res o, en el seu moment, Can Xapes de Cor­nellà i El Pol Nord de Girona. Si la gas­tro­no­mia ha fet el seu camí i l'ha fet bé, també ho està fent el món del vi de casa nos­tra amb una posada al dia en el trac­ta­ment de les vinyes, la pro­ducció amb uns alts nivell de rigor i qua­li­tat i una acu­rada pro­moció del pro­ducte. D'aquell vi a gra­nel que es venia als cellers de l'Empordà, que com­prava la gent dels pobles i llurs roda­lies, s'ha pas­sat en poc temps, segu­ra­ment gràcies a l'empenta del Pri­o­rat i apro­fi­tant simi­lars cir­cumstàncies de ter­reny i cli­ma­to­lo­gia, a una pro­ducció ela­bo­rada amb exi­gents paràmetres de pro­fes­si­o­na­li­tat de la mà d'experts enòlegs que pro­cu­ren una ela­bo­ració i un embo­te­lla­ment amb les màximes garan­ties de qua­li­tat. La ruta del vi DO Empordà, una pro­posta a l'entorn de la vinya i el vi d'aquesta comarca, amb una difusió que s'ha fet mercès a la col·labo­ració de la Dipu­tació de Girona i del Patro­nat de Turisme, posa en relleu aquest interès a fer res­sal­tar els valors dels nos­tres cellers, de tal manera que a la gas­tro­no­mia que ja ha asso­lit el nivell que li per­toca s'hi afe­geixi el com­ple­ment indis­pen­sa­ble d'un bon vi com a excel·lent acom­pa­nyant. Les guies Peñín, Parker, Rep­sol i d'altres han cer­ti­fi­cat el bon moment dels vins que es pro­du­ei­xen a l'Empordà, però a més de la bona aco­llida dels pro­fes­si­o­nals sens dubte cal encara una bona difusió perquè als d'aquí també ens arribi aquesta rea­li­tat, i, en aquest sen­tit, ben­vin­guda sigui la pro­moció que ajudi a ven­dre els nos­tres pro­duc­tes!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia