Política

Consum Català crida a fer una mobilització 'massiva' per reclamar la gestió de les infraestructures

L'Asso­ci­ació Cata­lana de Con­su­mi­dors, sota la marca Con­sum Català, ha fet una crida a la resta d'enti­tats de la soci­e­tat civil per pre­pa­rar con­jun­ta­ment una "mobi­lit­zació mas­siva" per recla­mar "sense con­di­ci­ons" el traspàs "imme­diat" de les com­petències de la Gene­ra­li­tat, "sense espe­rar des­ple­ga­ments d'esta­tuts ni comis­si­ons bila­te­rals", s'afirma en la pro­posta de mani­fest que ha llençat aquesta orga­nit­zació.

Con­sum Català, con­jun­ta­ment amb més de 700 enti­tats ciu­ta­da­nes, ja va par­ti­ci­par acti­va­ment en la pla­ta­forma Pel dret de deci­dir, que va con­vo­car el 18 de febrer del 2006 la mobi­lit­zació Som una nació i tenim el dret de deci­dir.

Con­sum Català creu que en aquests moments Cata­lu­nya està fent el "ridícul" inter­na­ci­o­nal, per "culpa d'uns ter­cers, que no dona­ran res per tal que Cata­lu­nya tin­gui el que es mereix, el que li per­toca". La pro­posta de mani­fest també con­si­dera que Cata­lu­nya està "en mans d'uns polítics que depe­nen del govern esta­tal, i que són incapaços de plan­tar cara i exi­gir".

Mobi­lit­za­ci­ons a la tar­dor
Un por­ta­veu d'aquesta enti­tat ha expli­cat que amb aquesta pri­mera crida es vol pre­pa­rar el ter­reny per entrar en con­tacte am la resta de la soci­e­tat civil cata­lana i, pro­ba­ble­ment, de cara a la tar­dor pre­pa­rar aquesta "mobi­lit­zació mas­siva" sota un mani­fest con­sen­suat.

Per Con­sum Català, la situ­ació de crisi per­ma­nent que viu Cata­lu­nya en l'àmbit de les infra­es­truc­tu­res 've de lluny'. Per aquesta enti­tat, la soli­da­ri­tat amb la resta de l'estat, "obli­gada i no pro­por­ci­o­nada" forma part d'una gran llista de cau­ses que pro­vo­quen les difi­cul­tats de crei­xe­ment a Cata­lu­nya.

Llis­tat de greu­ges
Entre aquests des­propòsits d'aquesta llarga llista es tro­ben, segons Con­sum Català, "la manca d'inver­si­ons con­ti­nu­a­des i a propòsit; la volun­tat que l'aero­port de Madrid sem­pre esti­gui per sobre del de Bar­ce­lona, obli­gat a un segon pla; la impos­si­bi­li­tat que empre­ses cata­la­nes puguin tenir posi­ci­ons relle­vants dins del mer­cat espa­nyol; i la dis­cri­mi­nació soferta per Cata­lu­nya política­ment, soci­al­ment i econòmica­ment", entre d'altres.

Davant d'aquest llis­tat de greu­ges, Con­sum Català crida a orga­nit­zar una "mobi­lit­zació mas­siva". Segons aquesta enti­tat, Cata­lu­nya està acos­tu­mada a rei­vin­di­ca­ci­ons polítiques, "a dema­nar res­pecte pel que som i el que volem ser".

Crisi per­ma­nent
L'estat de crisi per­ma­nent i de pre­ca­ri­e­tat de les infra­es­truc­tu­res obliga a què Cata­lu­nya "deci­deixi i ges­ti­oni les seves pròpies infra­es­truc­tu­res, perquè en mans dels altres no només no crei­xen ni fun­ci­o­nen, sinó que, tal i com s'ha com­pro­vat, cor­ren un greu perill", afirma Con­sum Català.

L'Asso­ci­ació Cata­lana de Con­su­mi­dors acaba el seu mani­fest amb la cons­ta­tació de què no es pot con­sen­tir que les comu­ni­ca­ci­ons i les infra­es­truc­tu­res de Cata­lu­nya "esti­guin en mans d'empre­ses o per­so­nat­ges con­tra­ris a Cata­lu­nya, ene­mics del país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.