Política

"7 de cada 10 catalans s'han quedat sense representació parlamentària, això vol dir que hi ha molta gent emprenyada"

Joan Carretero va convidar als sabadellencs dissabte a la tarda a compartir el programa de Reagrupament.cat amb el que es presentarà a les eleccions autonòmiques del 2010

Joan Car­re­tero va con­vi­dar als saba­de­llencs dis­sabte a la tarda a com­par­tir el pro­grama de Rea­gru­pa­ment.cat amb el que es pre­sen­tarà a les elec­ci­ons autonòmiques del 2010. Davant d'un audi­tori d'un cen­te­nar de per­so­nes, el metge de Puig­cerdà va ser clar i sim­ple "perquè així és com s'han d'expli­car les coses impor­tants".

Segons va expli­car, el seu pro­jecte pivota entre dos objec­tius: el pri­mer, la lluita per la inde­pendència de Cata­lu­nya sense impor­tar la ide­o­lo­gia. L'exal­calde d'Esquerra Repu­bli­cana plan­teja assu­mir un estat català democràtic com a pas impres­cin­di­ble abans de qual­se­vol altra pre­ferència política. Car­re­tero va defi­nir el Rea­gru­pa­ment com una "asso­ci­ació de patri­o­tes cata­lans que bus­carà la majo­ria abso­luta per decla­rar uni­la­te­ral­ment, -què és com es fan les coses-, la inde­pendència".

El segon eix de la seva pro­posta és la reno­vació política del país, el líder cata­la­nista va pro­po­sar una bate­ria de pro­pos­tes (com l'aus­te­ri­tat amb el diner públic, la limi­tació dels man­dats, la trans­parència de comp­tes, l'apro­vació d'una nova Llei elec­to­ral o aca­bar amb la dis­ci­plina de par­tit), per gau­dir d'una política sane­jada i pro­fes­si­o­nal, ja que si no, "per molt que tin­gues­sim la inde­pendència política, seríem alguna cosa simi­lar a una república bana­nera".

En decla­ra­ci­ons a l'Asa­ba­dell, Car­re­tero va valo­rar molt satis­factòria­ment l'aco­llida del seu pro­jecte al Vallès i va des­ta­car com a posi­tiu que "molta de la gent que ve no fuig d'altres par­tits sinò que s'interessa de nou per la política". El cata­la­nista apun­tava que la des­a­fecció política no és gene­ral sinó que es con­creta amb els polítics del país; "de con­ver­ses polítiques de sobre­taula n'hi ha mol­tes", alhora que també cons­ta­tava que l'inde­pen­den­tisme compta amb molts movi­ments "efer­ves­cents" però que els cal una "tra­ducció política".

Joan Car­re­tero va pro­po­sar en un arti­cle a l'AVUI la cre­ació d'un movi­ment d'aques­tes carac­terísti­ques men­tre mili­tava a Esquerra Repu­bli­cana de Cata­lu­nya. Després de diver­sos des­en­con­tres amb la cúpula del par­tit, que li va obrir un expe­di­ent i el va sus­pen­dre de militància, es va donar de baixa.

En clau de valo­ració elec­to­ral, Car­re­tero sumava les abs­ten­ci­ons, els vots en blanc i les opci­ons polítiques alter­na­ti­ves per afir­mar que, en les últi­mes elec­ci­ons euro­pees, "7 de cada 10 cata­lans s'han que­dat sense repre­sen­tació par­la­mentària, això vol dir que hi ha molta gent empre­nyada".

El fun­da­dor de Rea­gru­pa­ment va com­pa­rar la situ­ació entre Cata­lu­nya i l'Estat espa­nyol amb el Barça i el Madrid: "oi que el Madrid no deci­deix quins juga­dors fitxa el Barça?" i va dei­xar clar que pri­mar l'interès naci­o­nal no és gens atípic en els països del món i que pre­ci­sa­ment això és el que ha moti­vat, per exem­ple, el pacte entre PSE i PP a les elec­ci­ons autonòmiques del País Basc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.