Societat

La samfaina, plat principal

Vinyols i els Arcs reivindica aquest plat de verdures en la jornada gastronòmica que encetarà la festa major

Amb Sant Joan a tocar, Vinyols i els Arcs enceta ja la festa major aquest cap de set­mana amb la gas­tro­no­mia com a eix prin­ci­pal. I és que dis­sabte serà la II Jor­nada Gas­tronòmica de la Sam­faina, que començarà amb un esmor­zar popu­lar i un taller de cuina adreçat a nens d’entre 5 i 14 anys, en el qual apren­dran a cui­nar aquest plat de ver­du­res. Les seves ela­bo­ra­ci­ons podran par­ti­ci­par en el VI Con­curs Gas­tronòmic de la Sam­faina en cate­go­ria juve­nil. També es con­vo­quen les cate­go­ries clàssica i moderna adreçada als adults. El jurat estarà pre­si­dit pel xef amb una estre­lla Mic­he­llin Diego Cam­pos i els pre­mis es lliu­ra­ran a les dotze del mig­dia. Dis­sabte mateix i també diu­menge es farà la Ruta del Pintxo Vinyo­lenc, amb tast i beguda de set esta­bli­ments al preu de 2,5 euros. Però més enllà de la gas­tro­no­mia, aquest dis­sabte a Vinyols també es podrà gau­dir dels cas­tells amb l’actu­ació dels Xiquets de Cam­brils, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Minyons de l’Arboç, de la música amb la Ghetto Orc­hes­tra i de les degus­ta­ci­ons de Cate­ri­neta. Diu­menge serà el mer­cat del Pagès, una batu­cada i també pro­pos­tes per a la mai­nada. La festa es reprendrà el dia 22 amb la inau­gu­ració de les noves ins­tal·laci­ons de la pis­cina muni­ci­pal, la revet­lla de Sant Joan i mol­tes més acti­vi­tats fins al 2 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia