Societat

El Disfrutar, tercer millor restaurant del món

‘The World’s 50 Best’ tria el Geranium de Copenhaguen com a millor restaurant del món

Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, rep el premi com a millor ‘sommelier’

El res­tau­rant Dis­fru­tar del car­rer Villar­roel de Bar­ce­lona, dels xefs Oriol Cas­tro, Mateu Casañas i Edu­ard Xatruch, va ser esco­llit ahir ter­cer millor res­tau­rant del món en la gala dels The World’s 50 Best Res­tau­rants, que es va fer a Lon­dres. El res­tau­rant de Bar­ce­lona, que era fins ahir el número 5 del món, va esca­lar dues posi­ci­ons i puja al podi més anhe­lat de la res­tau­ració mun­dial, la llista que fan els màxims experts gastrònoms del pla­neta.

El pri­mer res­tau­rant del món d’aquest 2022 és el danès Gera­nium, de Copen­ha­guen, que pren el relleu del Noma, també de Copen­ha­guen, de René Red­zepi (que ja no hi podia par­ti­ci­par). En segon lloc va que­dar el Cen­tral, de Lima, al Perú, i en quart lloc el Diverxo de Madrid, del popu­lar Dabiz Muñoz. En cinquè lloc va que­dar el Pujol de Ciu­tat de Mèxic i en sisè lloc, l’Asa­dor Etxe­barri d’Atxondo. En setè lloc va ser esco­llit A Casa do Porco, de São Paulo; en el número 8, el Lido 84 de la Rivi­era ita­li­ana; en el número 9, el res­tau­rant Quin­to­nil de Mèxic, i en el número 10, Le Calan­dre de Ruano. Van entrar a la llista dels 50 millors res­tau­rants del món Qui­que Dacosta (de Dènia), amb el número 42; el Muga­ritz de Sant Sebastià, amb el número 21, i Elkano de Geta­ria, amb el 16.

La cerimònia dels The World’s 50 Best Res­tau­rants es va fer a l’Old Billings­gate Market de Lon­dres, l’antic mer­cat del peix al cos­tat de Tàmesi, després de deses­ti­mar fer-lo a Mos­cou com s’havia pre­vist.

El Noma de Copen­ha­guen no ha pogut entrar a la llista i ja forma part, com els ger­mans Roca d’El Celler de Can Roca, Fer­ran Adrià d’El Bulli i el francès Mira­zur, dels men­tors del cer­ta­men. Con­si­de­rats els Best of the Best –d’antics res­tau­rants que van ser abans els número 1–, dei­xen pas a altres xefs.

LA XIFRA

20
anys
fa que se celebra la gala The World’s 50 Best Restaurants, que tria els millors restaurants del món.

Fismuler i Echegaray de Barcelona

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de les Corts han estat els guanyadors dels premis Barcelona Restauració 2022, que es van lliurar ahir a la nit en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz . Aquests guardons –la tercera edició, primera després de la pandèmia– els impulsa l’Ajuntament de Barcelona per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. El Fismuler, que està al carrer Rec Comtal, 17, i darrere del qual hi ha tres xefs ex-Bulli, ha guanyat el premi Barcelona Restauració 2022 en la categoria de qualitat gastronòmica, per la qualitat original i sostenible de la seva cuina d’avantguarda. L’Echegaray ha guanyat en la categoria d’integració al barri i Casa Petra, en la de local notori o innovador. Can Culleretes i Ca l’Isidre, a Ciutat Vella, s’enduen les mencions honorífiques i El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample), els premis a la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia