Societat

Societat

Enoturisme actiu

Les comarques gironines són un escenari ideal per dur-hi a terme activitats a l’aire lliure i gaudir de les noves experiències

Combinar esport i tractaments amb el vi i el raïm ofereix un nou atractiu turístic

Als cellers de la DO Empordà es pot gaudir d’aventura i experiències tot l’any

Ens movem en un món d’evo­lució cons­tant en què es pre­mia el tast de la imme­di­a­tesa, però cada vegada hi ha una demanda i oferta d’un turisme més rela­xat que vol gau­dir d’una experiència més com­pleta, en comp­tes d’esprémer el temps. Ara més que mai, la soci­e­tat demana apro­par-se a la natura i gau­dir d’acti­vi­tats que pro­por­ci­o­nin un plaer sa. Tallers vir­tu­als, cur­sos d’ini­ci­ació, viat­ges en caiac, rutes en bici­cle­tes elèctri­ques, expo­si­ci­ons fotogràfiques, vere­mes i més coses. Par­lem de l’eno­tu­risme, un atrac­tiu turístic que evo­lu­ci­ona i aposta per donar nous for­mats amb acti­vi­tats que s’adap­ten als nous temps.

En un estiu d’altes tem­pe­ra­tu­res, les acti­vi­tats refres­cants són un bon refugi. Qui podria dir que es pot unir l’emoció d’anar amb caiac pel mar amb un bon tast de vi. En diríem, lla­vors, eno­ca­iac? Doncs sí, exis­teix, i s’ano­mena eno­ca­iac a la Costa Brava i s’ofe­reix amb el nom de Tast vora el mar, una experiència en què es pot nave­gar per peti­tes cales amb les vinyes a tocar del mar men­tre tas­ten els vins de l’Empordà. Una acti­vi­tat amb la qual es pot des­co­brir l’essència del ter­ri­tori. L’acti­vi­tat comença a la platja del port de Llançà, amb l’escola de piragüisme Sk Kayak.

Una altra manera de reu­nir aven­tura i natura és bus­car una com­bi­nació per­fecta per des­co­brir l’Empordà. I què millor que fer-ho en una àrea plana i fàcil de peda­lar-hi amb una bici­cleta elèctrica. Aquesta acti­vi­tat de la ruta del vi de l’Empordà la fa l’empresa Ciclo­tu­risme Tours. L’acti­vi­tat dona a conèixer la pro­ducció de la majo­ria dels vins amb deno­mi­nació d’ori­gen de l’Empordà.

Tan­ma­teix, l’oferta d’eno­tu­risme va més enllà del tast de vins. A Cas­tell de Pera­lada es pot gau­dir dels trac­ta­ments de vino­teràpia, una tècnica que con­sis­teix a apro­fi­tar les pro­pi­e­tats i bene­fi­cis del raïm per millo­rar la pell i el nos­tre cos en gene­ral. En les ses­si­ons s’uti­litza tant el vi com cadas­cun dels seus com­po­nents. I fina­litza amb una hidra­tació de la pell amb un oli fet a base de les lla­vors del raïm.

Per als amants de l’art i la cul­tura, l’eno­tu­risme té un lloc on us espe­ren, amb el lema Vine, ho has de viure a Espelt Viti­cul­tors ofe­rei­xen una nova expo­sició, en aquest cas del fotògraf culi­nari Ernest Abentín, que pre­senta Croma Cata­lana, un elogi a l’hort lli­gat al ter­ri­tori. Una experiència cul­tu­ral que es podrà viure fins a final de vere­mes.

A més, la demar­cació de Girona és una de les prin­ci­pals des­ti­na­ci­ons gas­tronòmiques i eno­turísti­ques del món. D’aquesta manera, si unim els dos con­cep­tes, es pot gau­dir d’unes experiències eno­gas­tronòmiques amb àpats i mari­dat­ges entre vinyes amb cuina en directe, els pícnics entre vinyes i les pre­sen­ta­ci­ons de pro­duc­tes locals a la Masia Serra i Empordàlia, entre d’altres.

Aquest any la calor ha obli­gat a avançar la verema, l’acti­vi­tat per excel·lència. A Espelt Viti­cul­tors es podrà gau­dir d’aquesta acti­vi­tat en família el 10 de setem­bre a Mas Espelt, on se cele­brarà la verema a l’antiga prem­sant direc­ta­ment amb l’ajuda dels nos­tres peus, una experiència que és un símbol de tra­dició i sabers ances­trals. Pel que fa al Celler Coo­pe­ra­tiu d’Espo­lla, duen a terme les visi­tes tea­tra­lit­za­des amb amfi­tri­ons molt espe­ci­als per conèixer amb tota la família com feien la verema als cellers.

Tan­ma­teix, duran el mes d’octu­bre es durà a terme l’esde­ve­ni­ment Beu-te el museu, en què par­ti­ci­pa­ran onze cellers i onze museus que es pre­sen­ten com “un mari­datge entre l’art i el vi d’arrels empor­da­ne­ses”. Les entra­des esta­ran dis­po­ni­bles a par­tir de l’1 de setem­bre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia