Societat

Les mels més singulars

Alemany, que fa 145 anys que fa mel i torrons, presenta Mel Selecció, amb les millors mels d’apicultors de proximitat

L’empresa d’Os de Balaguer aprofita Alimentaria per exposar una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge

Hi ha empre­ses que venen mel i eti­que­ten aquí però com­pren la pri­mera matèria fora, fins i tot en països com la Xina i Tur­quia. A Ale­many, una empresa fami­liar que ve de l’api­cul­tura i que des de fa 145 anys fa mel i tor­rons des d’Os de Bala­guer, només com­pren mels de pro­xi­mi­tat, de Cata­lu­nya i de la resta de la Península. “Sabem on tro­bar bona mel i apos­tem per l’api­cul­tura d’aquí”, explica Fer­ran Ale­many, gerent de l’empresa i cin­quena gene­ració de la família dedi­cada al negoci. Aquesta empresa, emplaçada en un poble molt petit de la comarca de la Noguera de poc més de 300 habi­tants, ha gua­nyat grans pre­mis. Va ser l’empresa de l’Estat més pre­mi­ada als Great Taste Awards (2022), els Oscar inter­na­ci­o­nals de l’ali­men­tació gur­met, per exem­ple. En aquesta nova edició del saló Ali­men­ta­ria&Hos­telco, que s’ha cele­brat aquesta set­mana a l’espai de la Gran Via de la Fira de Bar­ce­lona, Ale­many ha pre­sen­tat Mel Selecció, una selecció de les millors mels. Són les mels més sin­gu­lars de cada regió de la Península. “Par­lem d’unes mels que, per les seves qua­li­tats orga­nolèpti­ques d’aro­mes, sabors, color o tex­tura, també pel seu indret de pro­cedència, asso­lei­xen una sin­gu­la­ri­tat que les con­ver­teix en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del ter­ri­tori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en con­cret”, manté Ale­many. Al seu estand hi havia expo­sats qua­tre bidons de cin­quanta qui­los amb mels de taronja i romaní, espígol i flors de cas­ta­nyer. També va apro­fi­tar el saló Ali­men­ta­ria per pre­sen­tar una nove­tat: una crema d’ave­llana amb mel, cacau i oli d’oliva verge.

“Som com som gràcies a la mel”, diu Fer­ran Ale­many, que explica que la mel va ser el pri­mer dolç de la huma­ni­tat. Manté que “una única culle­rada de mel al dia d’api­cul­tura de pro­xi­mi­tat aporta tres bene­fi­cis: bona nutrició (ener­gia i micro­nu­tri­ents), pro­tecció (virus i bac­te­ris) i millora de la bio­di­ver­si­tat”. L’empresa no fa ser­vir enva­sos de plàstic sinó de vidre, que són millor per a la sos­te­ni­bi­li­tat, i, per res­pon­sa­bi­li­tat social, ocupa sei­xanta per­so­nes amb dis­ca­pa­ci­tat de qua­tre cen­tres de Lleida que els fan les eti­que­tes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia