Societat

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Son Marta Cortizas, de El Celler de Can Roca, Anna Casabona, de Juvé & Camps, Christian Betoret de Mas de la Sala , Toni Albiol de la vinoteca Divins, i Ton Colet

Cortizas és la Millor Sommelier de Catalunya 2024

Cinc som­me­li­ers cata­lans se la juguen avui i demà a Madrid per acon­se­guir el títol de Millor Som­me­lier d’Espa­nya. Marta Cor­ti­zas del res­tau­rant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Som­me­lier de Cata­lu­nya 2024, Anna Casa­bona, dele­gada comer­cial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, Chris­tian Beto­ret de Mas de la Sala de Sallent, Toni Albiol de la vino­teca Divins de Mar­to­rell i Millor Som­me­lier de Cata­lu­nya 2023, i Ton Colet, Millor Som­me­lier de Cata­lu­nya 2022, con­fi­gu­ren l’equip català que par­ti­ci­parà en el Cam­pi­o­nat d’Espa­nya de Som­me­li­ers que orga­nitza la Unió Espa­nyola d’Asso­ci­a­ci­ons de Som­me­li­ers avui i demà a IFEMA el marc del Salon de Gour­mets.

Els som­me­li­ers cata­lans , a banda de la for­mació específica de la seva pro­fessió i de la pre­pa­ració per aquest cam­pi­o­nat, han rebut for­mació específica, entre d’altres, per desen­vo­lu­par-se per­fec­ta­ment en anglès. Fa un parell de set­ma­nes, per exem­ple, l’Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers (ACS) va ofe­rir a mem­bres de l’equip català que acu­dirà a aquest Cam­pi­o­nat d’Espa­nya un curs de for­mació i asses­so­ra­ment en anglès a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects.

L’Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers (ACS) ha posat a dis­po­sició dels cinc fina­lis­tes cata­lans la for­mació i asses­so­ra­ment de pro­fes­si­o­nals espe­ci­a­lit­zats com és el cas de Ashurst. Entre els for­ma­dors i asses­sors amb els quals compta l’equip català figu­ren pro­fes­si­o­nals de reco­ne­gut pres­tigi esta­tal i inter­na­ci­o­nal com Car­les Ayme­rich, Millor Som­me­lier d’Espa­nya 2009 i Semi­fi­na­lista al Millor Som­me­lier del Món l’any 2010; Josep Pelegrín, docent i Millor Som­me­lier de Cata­lu­nya 2014 i 2015, i Millor Som­me­lier d’Espa­nya 2016; i Fer­ran Vila, Millor Som­me­lier de Cata­lu­nya 2018 i Millor Som­me­lier d’Espa­nya 2022.

L’Escola d’Eno­tu­risme de Cata­lu­nya de Vila­franca del Penedès va aco­llir aquesta for­mació d’anglès amb dife­rents pro­ves, pròpies d’aquest cam­pi­o­nat com són redac­tar una nota de tast; comen­tar oral­ment un tast; la decan­tació d’un vi; un exa­men tipus test; reco­ma­nació i la pressa de la comanda de begu­des d’una taula de cli­ents; i la cor­recció d’una carta de vins amb erra­des.

Per cert, que Toni Albiol, el millor som­me­lier català del 2023 i que com­pe­teix per ser el millor de l'Estat ha obtin­gut recent­ment el Diploma ASI, de l’Asso­ci­a­tion de la Som­me­lle­rie Inter­na­ti­o­nale, títol  que l'acre­dita per a  exer­cir com a som­me­lier en qual­se­vol dels 65 estats mem­bres de l’enti­tat. És el pri­mer som­me­lier català en obte­nir-lo i el pri­mer d’Espa­nya que ho fa com a res­pon­sa­ble d’una botiga espe­ci­a­lit­zada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia