Societat

societat

La nova edició del Vívid inclou un tast de vins dirigit pel cantant Joan Dausà

Del 3 d’abril al 3 de maig se celebrarà la dotzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. Amb la idea de commemorar la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i segons expliquen els organitzadors en un comunicat, el Vívid ofereix aquest any un programa especial de propostes enogastronòmiques. Cal destacar el sopar degustació que oferirà l’Hotel Terraza, maridat per la reconeguda sommelier Anna Vicens, així com el curs de tast de vins de l’Empordà ofert per la sommelier Laura Masramon a El Motel, que es completarà amb un taller de cuina d’aquest prestigiós restaurant. El celler Empordàlia ha programat una “batalla de xefs” amb dos cuiners que lideraran dos grups de participants, que tindran la missió de crear tapes i platets utilitzant productes de proximitat per maridar-los amb els vins que els hagin assignat. Al celler Viníric també s’oferirà un taller de “platillos” a càrrec del xef Tomàs Brull, que permetrà als participants cuinar aquestes elaboracions per després degustar-les i maridar-les amb els vins del celler de Calonge. I en aquest mateix municipi baix-empordanès, l’Ajuntament proposa un banquet senyorial a la Sala Major del Castell del municipi per degustar el passat a través dels plats dels antics receptaris catalans, cuinats amb productes de la Conca del Tinar.

La programació del Vívid inclou tastos excepcionals. Una de les propostes més destacades és el tast per celebrar els 50 anys de la Denominació d’Origen Empordà amb deu vins seleccionats per la seva rellevància històrica, capaços d’explicar deu moments clau en l’evolució de la DO Empordà. La proposta, que comptarà amb la participació dels mateixos elaboradors, serà conduït per la sommelier Romina Ribera. Una altra de les activitats més destacades d’aquest àmbit és el tast que oferirà Joan Dausà, que compartirà amb els assistents els vins empordanesos que més li agraden, entre ells el vi “Jo Mai Mai”, que han elaborat conjuntament el mateix cantant i el celler Martín Faixó.

La iniciativa, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, dels cellers de la DO Empordà, dels ajuntaments i les empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

El festival de l’enoturisme oferirà una seixantena d’activitats durant el mes d’abril a la Costa Brava, amb un total de 2.800 entrades. Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen a la venda al web del festival (www.vivid.costabrava.org) a partir del 4 de març, a les 19 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia