Societat

Els embassaments de les conques internes catalanes superen el 70% de la seva capacitat

Embassaments

Els embas­sa­ments de les con­ques inter­nes cata­la­nes han arri­bat al 72,72% de la seva capa­ci­tat després del tem­po­ral dels dar­rers dies. Aquesta xifra suposa gai­rebé el tri­ple de la capa­ci­tat dels embas­sa­ments cata­lans de fa un any, quan es tro­ba­ven al 26,47%.

Segons dades de l'Agència Cata­lana de l'Aigua (ACA), les últi­mes pre­ci­pi­ta­ci­ons han bene­fi­ciat gai­rebé tots els embas­sa­ments que reguen l'àrea de Bar­ce­lona, que ja es tro­ba­ven en bon estat després de les plu­ges de la pas­sat tar­dor.

Per embas­sa­ments, el de Sau està al 58,42% de la seva capa­ci­tat; el de Sant Ponç, al 64,40%; el de Sus­queda, té el 77,93%; el de la Llosa del Cavall, el 86,49%; el de Siu­rana, un 53,75%, i el de Riu­de­ca­nyes està al 41,22%. Els embas­sa­ments més plens són el de La Baells, amb un 95,37%, i el de Foix, que ja va arri­bar al cent per cent a la tar­dor.

Res­pecte a la conca de la Muga, l'embas­sa­ment de Boa­de­lla està avui al 40,91%, 15 punts més dels que tenia l'any pas­sat, quan estava al 25,65%. Tot i la situ­ació hídrica glo­bal, el Govern ha pror­ro­gat fa poc el decret de sequera que havia de dero­gar-se a final del 2008, tenint en compte que la Muga podria entrar en fase d'emergència en la pri­ma­vera del 2009, segons ha asse­gu­rat fa poc el con­se­ller de Medi Ambi­ent i Habi­tatge, Fran­cesc Bal­ta­sar.

Amb això, la zona de la Muga segueix sota l'estat d'excep­ci­o­na­li­tat II –que es carac­te­ritza per les mesu­res res­tric­ti­ves en l'ús de l'aigua–, i la I a la conca del Cap de Creus i Costa Nord.

Els embas­sa­ments de les con­ques inter­nes cata­la­nes es tro­ba­ven fa un any al 26,47% de la seva capa­ci­tat, xifra que va con­duir a la sequera que va durar des de la pri­ma­vera a l'estiu del 2008. Les con­ques inter­nes, sobre les quals té com­petència abso­luta l'ACA, comp­ta­bi­lit­zen el sis­tema Ter-Llo­bre­gat més els embas­sa­ments de Boa­de­lla, Foix, Siu­rana i Riu­de­ca­nyes a més d'altres superfícies infe­ri­ors a 2 hectòmetres cúbics. Les con­ques inter­nes pro­ve­ei­xen, així, Bar­ce­lona, part de Girona i de Tar­ra­gona.

La resta del ter­ri­tori català a nivell hídric s'ano­mena con­ques de l'Ebre, que és com­petència com­par­tida de l'ACA i la Con­fe­de­ració Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i té embas­sa­ments com Riba-roja d'Ebre, Cama­rasa, Santa Anna, Cane­lles i Rialb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.