Reportatge

Regust de Nadal

Entre les nove­tats de la Fira del Gall 2010 –que man­tindrà la seva ubi­cació al parc de Sant Julià, on es va tras­lla­dar ara fa tres anys– des­ta­quen la recu­pe­ració del Con­curs de Trui­tes i l'ampli­ació del Con­curs de Gallina Pene­de­s­enca, que incor­pora una Mos­tra Con­curs de races cata­la­nes. Així doncs, a la fira, a més del gall pene­de­s­enc, també es podran apre­ciar altres races reco­ne­gu­des com ho són la Prat, l'empor­da­nesa i la flor d'amet­ller.

La mos­tra també inclourà tallers rela­ci­o­nats amb el món del vi i altres de nous, com ara un tast de vins amb xoco­la­tes o el con­curs de tast de vins negres. Tam­poc hi fal­tarà la Mos­tra de Cuina d'Avi­ram, que cele­bra el seu 25è ani­ver­sari, ni la Mos­tra de Vins Negres de la DO Penedès. Un total de 16 cellers, tres més que l'any pas­sat, apor­ta­ran dis­set vins que el visi­tant podrà degus­tar a la mateixa vela on s'ins­tal·larà la cuina d'avi­ram, a preus que van des d'1 euro fins a 2,5 euros.

L'orga­nit­zació ha des­ta­cat l'esforç fet per man­te­nir els preus, tot i la crisi: el gall negre del Penedès es vendrà a 40 euros la peça i el gall sacri­fi­cat, a 12 euros el quilo. La Fira del Gall és l'única fira de Cata­lu­nya d'aques­tes carac­terísti­ques en què el visi­tant veu la peça, la tria i se l'emporta morta i plo­mada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.