Societat

La contra

Una altra manera de criar

Obren el primer espai de criança natural al Maresme, que pretén oferir serveis i eines des de l'embaràs fins als dos anys de vida del nadó per estrènyer els vincles afectius

Tenir un fill és una de les experiències més impor­tants a la vida i, en espe­cial, el període que comprèn des de l'embaràs fins als pri­mers anys de vida del nadó. De fet, cada cop són més les famílies que apos­ten per reforçar aquest període d'una manera més natu­ral. Cons­ci­ent d'aquesta neces­si­tat, fa poques set­ma­nes que Núria Alsina va deci­dir obrir l'espai Mima'm a Sant Andreu de Lla­va­ne­res, el pri­mer cen­tre d'aques­tes carac­terísti­ques que hi ha al Maresme. Des d'aquí s'ofe­reix acom­pa­nya­ment, a través de diver­ses acti­vi­tats, durant l'embaràs, el part i tot el procés de desen­vo­lu­pa­ment del nadó fins als dos anys de vida. Les acti­vi­tats volen posar l'accent en el fet de reforçar i poten­ciar els vin­cles afec­tius entre els pares i el fill. “Pro­vinc del món de l'ense­nya­ment i em vaig ado­nar que les famílies pri­me­ren­ques tenen molts dub­tes”, va expli­car Alsina en referència al motiu pel qual va deci­dir obrir el negoci.

Cur­sos i acti­vi­tats com ara tallers de mas­satge infan­til, grups d'embaràs i grups de criança, entre altres, for­men part d'aquest ampli ven­tall de pro­pos­tes i ser­veis que tenen vocació inte­gral.“Es vol ofe­rir un acom­pa­nya­ment emo­ci­o­nal i logístic durant tot el procés, sem­pre fet a mida dels cli­ents”, va comen­tar la direc­tora del cen­tre, que va des­ta­car que, de moment, els ser­veis que tenen més èxit són el taller de mas­satge infan­til i el de por­ta­na­dons.“Sem­pre es tre­ba­lla en grups reduïts perquè interessa donar qua­li­tat i atenció”, va indi­car Alsina.

Però un dels ser­veis que més crida l'atenció és el que incor­pora la Doula. Aquesta figura és una dona que acom­pa­nya els futurs pares durant l'embaràs, el part i el post­part. El seu objec­tiu és acom­pa­nyar i pro­moure el benes­tar de la mare, el nadó i la nova família. Tot i això, s'ha de pre­ci­sar que la Doula no inter­fe­reix en el cri­teri, actu­ació o diagnòstic dels pro­fes­si­o­nals de la sani­tat i deriva sem­pre cap als met­ges qual­se­vol pro­blema de salut, si n'apa­reix algun, ja que no té potes­tat per actuar en aquest àmbit. Entre altres fun­ci­ons, el seu paper con­sis­teix a fer tro­ba­des amb els pro­ge­ni­tors per tal d'ini­ciar una relació de con­fiança. “Cada vegada hi ha més consciència de tot el procés de l'embaràs, i aquesta figura crec que anirà per bé”, va mani­fes­tar Alsina, que va recor­dar que en alguns països de l'Europa del nord, aquest ser­vei està pagat per l'Estat. Tot i que l'espai Mima'm acaba d'obrir les por­tes, les pri­me­res usuàries ja n'han fet una valo­ració. “Amb el pri­mer fill els pares anem una mica deso­ri­en­tats, i això ajuda”, va expli­car una de les mares que par­ti­ci­pen al taller de mas­satge. “Podem com­par­tir experiències i poten­ciar el con­tacte amb els nos­tres nadons”, va opi­nar una altra usuària. “Aquest ser­vei trenca tòpics i tabús, i en surto molt con­tenta”, va reblar una altra mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.