Societat

L'ecoturisme noruec d'alt nivell aposta pel Vallespir

El grup Basecamp Explorer ha instal·lat el seu primer centre de l'Estat francès a Can Rigall, a Arles

La masia combina allotjament i prestacions exclusives amb unes instal·lacions sostenibles i autosuficiència energètica

El grup noruec Base­camp Explo­rer ha apos­tat per Arles i el Valles­pir per a la seva pri­mera implan­tació a l'Estat francès. Aquest grup noruec, espe­ci­a­lit­zat en un nou con­cepte de turisme sos­te­ni­ble, amb un enfo­ca­ment ecològic i des­ti­nat a una cli­en­tela d'alt nivell i atreta per acti­vi­tats de caràcter espor­tiu, inclou des de fa dos anys en el seu catàleg la des­ti­nació Can Rigall, al muni­cipi d'Arles de Tec. La pro­moció de Can Rigall pre­senta aquest lloc com “una espec­ta­cu­lar masia cata­lana de 300 anys d'existència amb vis­tes insu­pe­ra­bles sobre els Piri­neus i el Canigó”. Tot i que la masia és oberta a la cli­en­tela fami­liar i reser­ves indi­vi­du­als, Can Rigall aposta sobre­tot per aco­llir semi­na­ris, reu­ni­ons, vacan­ces d'empresa i esta­des d'entre­na­ment, i com­bina allot­ja­ment amb pres­ta­ci­ons luxo­ses, i acti­vi­tats espor­ti­ves a la zona com ara l'equi­tació, excur­si­o­nisme a peu o amb bici­cleta, o la pràctica del tir amb arc. Amb preus que es mouen entre 85 i 220 euros la nit (en funció del tipus d'habi­tació i de la tem­po­rada), el Mas Rigall té una capa­ci­tat màxima d'aco­llida per a 24 per­so­nes. Ian Mor­lion, encar­re­gat de la comer­ci­a­lit­zació de Can Rigall, explica que s'ha pas­sat de 600 a 750 per­noc­ta­ci­ons venu­des en els dos pri­mers anys i que la masia pot dupli­car aquesta xifra. La cli­en­tela que per ara ha esco­llit Can Rigall és essen­ci­al­ment noru­ega, anglesa i fran­cesa.

Eco­tu­risme de luxe

Els altres cen­tres exclu­sius de Base­camp Explo­rer es poden tro­bar a l'illa de Spits­ber­gen (Noru­ega), a Kenya i a l'Índia. A més de l'alt nivell de les pres­ta­ci­ons, la prin­ci­pal carac­terística d'aquest grup noruec és d'apos­tar per l'auten­ti­ci­tat cul­tu­ral del con­text en el qual s'esta­blei­xen, i de con­ce­bre els cen­tres de manera total­ment sos­te­ni­ble i ecològica: auto­su­ficiència pel proveïment d'aigua i d'ener­gia, i fins i tot en gran part pels pro­duc­tes con­su­mits. Part dels bene­fi­cis del grup també es dedi­quen al fun­ci­o­na­ment d'una fun­dació que pro­mou pro­jec­tes de desen­vo­lu­pa­ment local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.