Societat

Terres dels Alforins reafirma el compromís amb els seus arrels

Aquesta trobada d'artesania vitícola va unir els millors vins del territori, junt al complement gastronòmic de la zona i una ambientació musical de la mà del cantaor Pep Gimeno “Botifarra”

El pas­sat dis­sabte 20 d'abril, la població de Fon­ta­nars dels Alfo­rins es con­ver­tia en el millor para­digma i tes­ti­moni de la cul­tura vitícola. L'asso­ci­ació for­mada per 11 cellers de Fon­ta­nars dels Alfo­rins, Moi­xent i la Font de la Figuera, Ter­res dels Alfo­rins, demos­trava el seu ferm com­promís amb el ter­ri­tori en la seua 2ª Mos­tra de Vins.

La jor­nada va unir un espai de degus­tació dels millors vins dels cellers Anto­nio Arráez, Bode­gas Enguera, Celler del Roure, Clos de la Vall, Daniel Belda, Here­tat de Taver­ners, Los Frai­les, Los Pinos, Rafael Cam­bra, Tor­re­ve­llisca i Vinos de la Viña.

En el pla gas­tronòmic, els cen­te­nars de par­ti­ci­pants també van poder delec­tar pro­duc­tes típics de la zona i de Julio Res­tau­rant. Tot això ame­nit­zat amb l'actu­ació del can­taor de música en valencià Pep Gimeno “Boti­farra”.

Aquesta tro­bada també va alber­gar un home­natge al pre­si­dent de Els Bode­guers i PRO­AVA (Pro­moció d'Ali­ments Valen­ci­ans), Edu­ardo Mes­tres, pel seu suport al vi valencià. A més, els viti­cul­tors es van reu­nir al vol­tant d'una Jor­nada tècnica i una demos­tració de maquinària. La tra­dició també va envair l'hora del men­jar, amb un dels plats més típics de la zona, una “Gas­patxà” monu­men­tal a càrrec de Ramon Ferri de (Los Cara­so­les).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.