Societat

La recepta

Coca dolça de la Franja

COC DE FRAGA És una coca dolça tradicional, a base d'aprofitar la gran quantitat de codonys que els pagesos de la Franja havien collit al tros

El Coc de Fraga és el pastís que es feia a casa a la tar­dor per apro­fi­tar els codonys de tem­po­rada que, qui més qui menys, tenia per casa perquè els havia reco­llit del tros o li havien donat els veïns. Costa de tro­bar fora de la Franja, però algu­nes pas­tis­se­ries a Lleida i a Bar­ce­lona en tenen. A Fraga, però, se'n troba atots els forns, alguns dels quals ate­nen coman­des per inter­net o telèfon i fan envi­a­ments, com la pas­tis­se­ria D&C, situ­ada en una pla­ceta a l'inici del car­rer Major. Allà la fan amb una base fina de pasta de farina i sucre, sobre la quals'hi posa el fruit tallat ben fi. També en fan de poma, quan és tem­po­rada.

d. marín

COC DE FRAGA
Forn de pa i pastisseria D&C. c/ Major, 36 Fraga
INGREDIENTS:
400 grams de pasta de farina, ou i sucre, ruixada amb oli i posada al forn. La pasta s'ha d'estirar el més fina possible. A continuació es cobreix amb dos codonys tallats en peces fines i amb 250 grams de nous. S'hi afegeix sucre, i torna al forn 20 minuts.
Situada en una placeta a l'entrada del carrer Major, la pastisseria D&C ofereix Coc i altres productes locals com el golafre Farinós de Fraga. Atenen per internet a www.pandelafranja.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.