Societat

Joan Roca farà un dinar al Vol Gastronòmic a favor del Banc dels Aliments

Tindrà lloc el dia 16 amb un preu obert i els fons que es recullin a través dels divuit comensals es destinaran a la compra de menjar per a infants

El Vol Espai Gas­tronòmic de Girona obrirà el dia 16 les seves por­tes al mig­dia per una causa solidària. El cui­ner Joan Roca pre­pa­rarà en exclu­siva un dinar per a divuit per­so­nes a preu obert i els diners que es recu­llin es des­ti­na­ran ínte­gra­ment al Banc dels Ali­ments de les comar­ques giro­ni­nes. Més con­cre­ta­ment, els fons ser­vi­ran per com­ple­men­tar el rebost soli­dari amb llet de con­ti­nu­ació, fari­ne­tes i potets de men­jar per a infants. I és que, a pesar que la cam­pa­nya del Gran Recapte va ser nova­ment un èxit, amb un total de 500 tones de men­jar reco­lli­des, les quan­ti­tats d'ali­ments infan­tils són min­ses. A més, aquest any el pro­grama d'ali­ments Fega de la Unió Euro­pea ha dei­xat de pro­por­ci­o­nar aquest tipus d'ali­ments, que són força més cars que la resta. Les per­so­nes que vul­guin aspi­rar a una de les divuit pla­ces del dinar del dia 16 hau­ran de con­tac­tar amb el Vol a través del web o del telèfon, i reser­var plaça. Des del dia 16 fins al 21, el Banc dels Ali­ments tindrà ins­tal·lada una vela per reco­llir ali­ments infan­tils annexa al res­tau­rant voladís.

Miramar, el millor del 2014

El restaurant Miramar de Llançà, amb dues estrelles Michelin, és el millor restaurant del 2014, segons l'Acadèmia Catalana de Gastronomia. Així ho han acordat la junta i els acadèmics d'aquesta institució, que han valorat els 75 anys d'esforç i dedicació a la cuina d'aquest restaurant i els reconeixements obtinguts pel seu xef Paco Pérez, que suma dues estrelles Michelin a Miramar, dues a l'Enoteca de l'hotel Arts de Barcelona i una al restaurant 5-Cinco de Berlín. En rebre la notícia, el xef va manifestar que aquest reconeixement és el millor regal d'aniversari per als 75 anys de Miramar. I es va mostrar agraït amb l'Acadèmia Catalana de Gastronomia: “Ha valorat la nostra trajectòria i l'esforç que fem tots per mantenir aquest nivell dia a dia.” El xef aposta per una cuina de proximitat i creativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia