Vallès Oriental

ELS NOUS RESTAURANTS KM 0 - SLOW FOOD (i 2)

Una suma de sinergies

El Bellver combina la gestió turística sostenible amb una cuina de proximitat i de temporada

Ignasi Martínez, al cap­da­vant del res­tau­rant El Bell­ver des que va obrir ara farà 11 anys al Pla de la Calma, a Taga­ma­nent, ha rebut també la dis­tinció de Slow Food per l’evo­lució de la feina feta aquests dar­rers temps i a la suma de dife­rents siner­gies.

D’una banda, El Bell­ver és una casa autònoma, amb ener­gia solar, escal­fa­ment d’aigua amb bio­massa, trac­ta­ment d’aigües resi­du­als.... “Això fa que esti­guem dins la Carta Euro­pea de Turisme Sos­te­ni­ble, i que la política de l’empresa sigui la gestió turística sos­te­ni­ble”. De l’altra, ofe­reix una cuina que ha anat evo­lu­ci­o­nant cap als pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat, i cap a allò més bo, net i just, “seguint els prin­ci­pis de l’Slow Food”, i tre­ba­llant sem­pre amb els pro­duc­tors que tenen el dis­tin­tiu de la Gene­ra­li­tat en qüestió d’agri­cul­tura ecològica. “Tre­ba­llem sem­pre amb pro­duc­tes locals tot el que podem i quan podem, perquè no sem­pre hi ha pro­ducció. Però nosal­tres hem cre­gut i con­ti­nuem cre­ient en els pro­duc­tes de tem­po­rada i de pro­xi­mi­tat”, explica Martínez, que creu que des de l’asso­ci­ació valo­ren tot el tema de la cuina però també la resta. “Tot són siner­gies que sumen”.

Tre­ba­llar amb els pro­duc­tes de tem­po­rada fa que mai sàpiga quins plats farà d’aquí a dues set­ma­nes. “Anem vari­ant sem­pre. Segons els pro­duc­tes que m’ofe­rei­xen els vaig inte­grant a la carta. Podem dir que som direc­ta­ment pro­por­ci­o­nals al que fan els page­sos de l’àrea del Con­gost.

El cap de set­mana pas­sat, per exem­ple, va comp­tar amb diver­sos pro­duc­tes de l’Horta de Santa Eugènia, a Taga­ma­nent, com la col de galàpet, enci­ams, apis o por­ros. També s’hi podia tro­bar un plat recu­pe­rat, la pae­lla d’espelta, amb tot tipus de ver­du­res de tem­po­rada. A més, ja fa temps que tre­ba­llen amb fari­nes de Can Jor­net de Gallecs per fer el pa i tota la rebos­te­ria; amb la car­bassa de caca­uet d’un pagès de Taga­ma­nent, o amb totes les vari­e­tats de mon­ge­tes d’El Bres­sol de la Gar­riga. A la carta tam­poc hi fal­tava la cer­vesa del Mont­seny i un vi del Pri­o­rat que els arriba en bóta d’una coo­pe­ra­tiva de Fal­set.

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia