Societat

Gastronomia

En directe i cap a Madrid

Les Cuineres de Sils valoren l'interès per les seves receptes amb aliments sobrants

El col·lectiu prepararà un llibret en castellà per difondre'l a la capital espanyola el 2016

La gent estava molt con­tenta perquè podia veure en directe les cui­ne­res. Els va fer il·lusió.” Ho explica la Maria Solà, una de les inte­grants de les Cui­ne­res de Sils. Solà des­taca que la ini­ci­a­tiva entre el seu col·lec­tiu i el Con­sell Comar­cal de la Selva ha tin­gut una bona rebuda. Es trac­tava de repar­tir recep­tes en els mer­cats de quinze muni­ci­pis i de fer tallers de cuina a Bla­nes, Hos­tal­ric, Santa Coloma de Far­ners i Riu­de­llots de la Selva sobre ali­ments sobrants i com “reci­clar men­jar sense que s'arribi a fer malbé”.

Les acti­vi­tats for­ma­ven part de la Set­mana Euro­pea de Pre­venció de Resi­dus. La repre­sen­tant de les Cui­ne­res de Sils asse­nyala que tenien recep­tes amb men­jars sobrants des de feia quinze anys, però que ara “han estat modi­fi­ca­des” amb motiu de la ini­ci­a­tiva. Fer nous plats, com ara cro­que­tes, albergínies o xam­pi­nyons far­cits, és pos­si­ble amb el men­jar de la nevera.

Els tallers, amb el lema La cuina de les sobran­ces, també van aju­dar a difon­dre les recep­tes als assis­tents, que podien degus­tar l'àpat pre­pa­rat al final de l'acte. “Hi havia molta gent gran que ja és cons­ci­ent que no s'ha de llençar men­jar. Els joves venien a bus­car idees sobre com fer les coses d'una altra manera i també hi havia mai­nada. De vega­des, els nens es quei­xen una mica a l'hora de men­jar. Però si per exem­ple d'un bullit de brou en fas unes cro­que­tes, segur que se les men­ja­ran, perquè als nens les cro­que­tes els encan­ten”, explica la cui­nera.

Les recep­tes actu­a­lit­za­des amb les res­tes del men­jar s'edi­ta­ran en un lli­bret per a l'any que ve. La volun­tat de les cui­ne­res és fer-ne una versió en cas­tellà i difon­dre-la l'any que ve a Madrid, on el col·lec­tiu sel­vatà es des­plaça al novem­bre des de fa gai­rebé una quin­zena d'anys.

“Savi­esa gas­tronòmica”

Jus­ta­ment, de dime­cres a dis­sabte, les Cui­ne­res de Sils van ela­bo­rar plats de cuina cata­lana al res­tau­rant Las Infan­tas de l'hotel H10 Villa de la Reina de Madrid, on van ser pre­sen­ta­des com a mos­tra de “sabi­duría gas­tronómica de gene­ración en gene­ración”. Apro­fi­tant la visita a la Comu­ni­dad de Madrid, dimarts van pre­sen­tar el seu dar­rer lli­bre, Les Cui­ne­res de Sils, al Cen­tre Blan­quera, l'espai cul­tu­ral de la Gene­ra­li­tat. Una setan­tena de per­so­nes inte­gra actu­al­ment el col·lec­tiu de Les Cui­ne­res de Sils. En 22 anys, hi han pas­sat 172 per­so­nes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia