El govern d' Ullastrell envia un full en què acusa l'oposició d'enganyar sobre la planta per tractar terres

La tensió es dis­para a Ullas­trell. El pro­jecte de la planta de valo­rit­zació de ter­res con­ta­mi­na­des no peri­llo­ses, que està en expo­sició pública, ha pro­vo­cat una movi­ment veïnal con­trari que diu­menge va aple­gar 400 per­so­nes i dilluns, un cen­te­nar més.

Per con­tra­res­tar aquests opo­si­tors, l'equip de govern del muni­cipi, CiU i UGO, va enviar un nota infor­ma­tiva a les llars dels ullas­tre­llencs per res­pon­dre les mani­fes­ta­ci­ons contràries a la planta. En l'escrit, s'acusa l'opo­sició, PSC i ERC, de pro­vo­car una situ­ació que està donant una imatge «deplo­ra­ble del poble» amb infor­ma­ci­ons «fal­ses». L'equip de govern hi afe­geix que soci­a­lis­tes i repu­bli­cans «enga­nyen» els veïns i avisa que estu­diarà pren­dre acci­ons judi­ci­als.

En aquest con­text d'enfron­ta­ments, el ple de dilluns va ser un con­tinu inter­canvi de retrets. L'alcalde d'Ullas­trell, Jaume Rodó, però, no es va doble­gar. Si la Gene­ra­li­tat dóna el vis­ti­plau a la planta de valo­rit­zació de ter­res con­ta­mi­na­des no peri­llo­ses, «qui sóc jo per no tra­mi­tar-ho?», va asse­nya­lar Rodó en un saló de plens ple de gom a gom. La regi­dora del PSC, Mercè Rodó, i el d'ERC, Joan Ballbé, li van recla­mar rei­te­ra­da­ment que tingués en compte els veïns. «El que el poble vol és que no es faci la planta», va rea­fir­mar la regi­dora soci­a­lista. Amb tot, l'alcalde va des­car­tar con­vo­car un referèndum ciu­tadà sobre la ins­tal·lació perquè és costós, llarg i no és vin­cu­lant. Aques­tes afir­ma­ci­ons van pro­vo­car les pro­tes­tes dels assis­tents.

Això sí, Rodó va recor­dar que l'equip de govern no tenia cap obli­gació d'infor­mar en el ple sobre l'expo­sició pública del pro­jecte ni de pen­jar-lo al web, i ho ha fet. «Només l'han con­sul­tat set vega­des», va iro­nit­zar l'alcalde. Ballbé va recla­mar a l'equip de govern una reflexió sobre la durada del con­veni, que és de 20 anys. El regi­dor repu­blicà li va reco­ma­nar que negociés esta­blir-ho en «tres o qua­tre anys». Ballbé també va cri­ti­car que l'Ajun­ta­ment no informi que les ter­res que es des­con­ta­mi­na­ran a Ullas­trell no només con­tin­dran fusta o metalls, sinó també hidro­car­burs, etilè o pes­ti­ci­des, que «són peri­llo­sos «en grans quan­ti­tats».

Prop d'un cen­te­nar de per­so­nes es van reu­nir dilluns abans del ple muni­ci­pal per mos­trar la seva opo­sició a la planta. Amb pan­car­tes i màsca­res, els mani­fes­tants, con­vo­cats per la pla­ta­forma Ullas­trell Pai­satge i Prou, expres­sa­ven així el seu rebuig als sorolls i la pols que pro­vo­carà aquesta ins­tal·lació. Les enti­tats ja han reco­llit 250 fir­mes de suport i han pre­sen­tat un informe con­junt d'al·lega­ci­ons al pro­jecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.