societat
Francesc Pomar, mestre pastisser i propietari de Pastisseries Pomar
El conegut mestre pastisser mallorquí Francesc Pomar Mir, propietari de Pastisseries Pomar, ha mort aquest dimecres a l’edat de 82 anys, segons recull Diario de Mallorca.
Nascut a Campos el 17 de maig de 1942, fill i net de forners, va començar els seus estudis de pastisseria als 21 anys i un any més tard va prendre les regnes de les Can Pomar com a tercera generació. La història d’aquesta pastisseria centenària va començar amb el seu padrí, Francesc Pomar Aguiló, quan el 1902 va decidir fundar el negoci familiar. El primer forn de l’empresa era al cor del seu poble, Campos, on encara avui dia es conserva una de les botigues i l’obrador principal de Pastisseries Pomar.
Quan Francesc es va posar al capdavant del negoci, juntament amb la seva dona, Francisca Oliver Roig, van transformant-lo en una de les pastisseries més conegudes i amb més reputació de l’illa de Mallorca. Pomar es va encarregar d’introduir molts conceptes (dolços, salats, xocolates, ingredients, receptes) que havia après durant els diferents cursos, estudis i viatges que havia fet fins aquell moment.
Un dels darrers actes públics de Francesc Pomar va ser el passat mes d’octubre, a Campos, on l’Ajuntament li va concedir el distintiu Flor de Taperera en reconeixement de la seva llarga trajectòria professional.
Actualment, els seus fills i nets (quarta i cinquena generació) són els que gestionen les tres botigues, dues a Campos i una a Palma.