Necrològiques

economia

Mor Francesco Rivella, un dels pares de la Nutella

Al costat de Michele Ferrero va aixecar un imperi en el sector dels dolços

L’empresari i químic italià Francesco Rivella (Barbaresco), un dels pares de la Nutella, va morir divendres als 97 anys, segons han confirmat diferents mitjans italians. La seva història d’èxit no s’entén sense la seva aliança amb Michele Ferrero, que va morir fa deu anys. Ambdós van fer realitat dos dels productes amb xocolata de més èxit de la història, els bombons Ferrero Rocher i, és clar, la crema de xocolata Nutella, a banda de Kinder Sorpresa.

Rivella, que va estudiar química a Torí, hi va posar el seu coneixement científic com a i Ferrero va ser l’executiu que fer créixer l’empresa fins a límits insospitats. Ell mateix va jugar un paper clau en la transformació de la pasta d’avellanes i cacau coneguda com Giandujot en un producte més cremós que va donar origen a la Nutella el 1964.

Rivella va incorporar a l’empresa alimentària Alba el 1952, quan tenia 25 anys. A la universitat s’havia especialitzat en l’estudi de matèries primeres per a la creació d’aliments innovadors. El seu coneixement va permetre que Ferrero es transformés d’un petit negoci a una de les grans multinacionals del sector.

Va ocupar-se personalment dels laboratoris que el grup va anar obrint a tot el món. Més enllà de la seva investigació al costat de Ferrero, va ser el president de l’Orde de Químics i va ser un conegut mecenes cultural a la seva ciutat natal. Després de la seva jubilació s’havia dedicat sobretot a cultivar fruites i al tradicional esport italià del pallapugno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia