política
Mor Antoni Garrallà, excònsol major de la Massana
Va tenir una extensa trajectòria tant com empresari com en el món de la política
Antoni Garrallà Rossell, qui va ser cònsol major de la Massana durant dos mandats consecutius entre els anys 1995 i 2003, va morir el dia d’ahir, després de lluitar durant anys contra una llarga malaltia. La seva trajectòria, tant en l’àmbit polític com empresarial i esportiu, el consolida com una de les personalitats més destacades de la parròquia i del conjunt del Principat.
El seu accés al Comú de la Massana va tenir lloc el 1995, i quatre anys després va ser reelegit per un sol vot de diferència en una de les eleccions més ajustades de la història local, davant Josep Montané. Durant el seu segon mandat, Garrallà va impulsar iniciatives rellevants com l’estudi per preservar l’entorn natural del Comapedrosa i, sobretot, el projecte del telecabina que connecta el centre de la Massana amb l’estació d’esquí de Pal, un dels grans revulsius per al turisme de la parròquia. Però la seva implicació amb el país es remunta més enrere. Entre 1985 i 1989, va exercir com a subsíndic general en una etapa preconstitucional del Consell General, i anteriorment, ja havia estat conseller. Paral·lelament a la política, Garrallà va desenvolupar una intensa activitat empresarial. Va fundar l’hotel Rutllan, reconegut per la seva estètica floral i per la seva ubicació privilegiada, convertint-lo en una icona de l’hostaleria andorrana.
També va jugar un paper fonamental en la promoció turística i esportiva del país. Va presidir la Unió Proturisme de la Massana, va liderar l’Esquí Club Andorra i va ser delegat de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) al Comitè Olímpic Andorrà durant gairebé dues dècades, participant com a delegat en els Jocs Olímpics d’hivern de Lake Placid (1980) i Albertville (1992).
Tot i que en els darrers anys es va retirar de la vida pública a causa dels problemes de salut, Garrallà mantenia el vincle amb els seus negocis, que quedaven sota la gestió familiar. També era propietari d’un restaurant a la Massana.