Un de cada tres nens de 3 a 12 anys pateix excés de pes
Un estudi revela també que més d'un 6% dels nens de 3 a 5 anys ja presenten obesitat
La Fundació Thao demana al govern que prengui mesures contra l'obesitat infantil
Un de cada tres nens d'entre 3 i 12 anys pateix un excés de pes, un 21,1% d'aquests menors presenta un estat de sobrepès i el 8,2% pateix obesitat. Així ho indica un estudi que s'ha fet després de mesurar la massa corporal de 26.251 nens de 29 municipis d'arreu de l'Estat espanyol, entre els quals hi ha 13 pobles i ciutats de Catalunya.
L'estudi també indica que un 6,3% dels nens d'entre 3 i 5 anys ja presenten obesitat i que un 15% d'aquests té un pes excessiu. Es tracta de la mostra quantitativa més important analitzada fins ara a l'Estat.
L'estudi ha estat elaborat pel programa Thao- Salut infantil, que centra la seva actuació en fomentar els bons hàbits alimentaris durant els primers anys de vida dels més petits. La seva acció consisteix en evitar l'obesitat i el sobrepès infantil amb materials i tallers dirigits a pares, mares i professionals de l'educació de la primera infància. Un total de 60 municipis de la demarcació de Lleida formen part d'aquest programa.
El president de la Fundació Thao, Henri Garcia, explica que les dades indiquen que l'Estat espanyol lidera el rànquing d'obesitat infantil d'Europa. Per aquest motiu, demana a la Generalitat i al govern espanyol que prenguin mesures concretes per fer front a aquesta problemàtica. En aquest sentit, assegura que de moment només “es parla d'obesitat infantil”, però que “no es fan accions des de l'administració”.
El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha indicat que actualment “encara hi ha molts pares i mares que no són conscients que han d'oferir una bona alimentació als seus fills”. “Molta gent es sorprèn quan descobreix l'esmorzar que els nens porten a la motxilla”, ha assegurat.
Per la seva banda, el director científic de la Fundació Thao, Rafael Casas, ha valorat els menjadors escolars com l'únic lloc on les “autoritats” poden controlar la qualitat de la dieta. Tot i així, també avisa que és en l'entorn familiar on s'ha de produir una major conscienciació de portar una bona dieta alimentària.