Comunicació

La mirada

Animals i cuines

Anuncis juràssics d'ous, vi i una surrealista gallina ponedora

Dijous al ves­pre. Arribo a casa una mica emboi­rat i com quasi sem­pre engego la tele d'esma a veure amb què enso­pego. Apa­reix TV3 i la pri­mera imatge que veig és un braç entrant i sor­tint de la vulva d'una vaca. Un vete­ri­nari rural està assis­tint el pri­mer part de l'ani­mal perquè hi ha perill que el vedell s'ofe­gui si no el tre­uen aviat. Ho han ende­vi­nat, és un frag­ment de Vete­ri­na­ris. Home! Voleu dir que calia incrus­tar aquesta imatge al cer­vell de l'espec­ta­dor inde­fens? No tro­beu que és tirant a pres­cin­di­ble i poc agra­da­ble un pri­mer pla d'aques­tes carac­terísti­ques?

Dis­sabte al matí. A Tele­visió Espa­nyola recu­pe­ren el fas­ci­nant pro­grama Cómo hemos cam­bi­ado. El tema d'aquest epi­sodi és la gas­tro­no­mia i em quedo pal­plan­tat, quasi hip­no­tit­zat davant la pan­ta­lla. Sem­pre m'impres­si­ona quan algú uti­litza amb bon cri­teri i cre­a­ti­vi­tat el patri­moni visual d'una emis­sora com TVE. L'arxiu és ines­go­ta­ble i els res­pon­sa­bles del pro­grama en donen fe. Imat­ges del No-Do par­lant de les vir­tuts del pollas­tre, del bacallà i de les pata­tes. Anun­cis juràssics d'ous, vi, pae­lla valen­ci­ana i una sur­re­a­lista gallina pone­dora. Esquet­xos de Cas­sen, Mar­tes y Trece i Tip y Coll. Un repor­tatge sobre les soci­e­tats gas­tronòmiques bas­ques als anys cin­quanta ens per­met pal­par el mas­clisme que hi impe­rava. La cuina ana­lit­zada a pro­gra­mes com ara Más vale pre­ve­nir, Con las manos en la masa i Cuéntame, però també amb la Lina Mor­gan d'Hos­tal Royal Man­za­na­res. Sen­sa­ci­o­nal, ines­go­ta­ble, deliciós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.