Pau ja té la seva història

El treball sobre el poble és d'Antoni Egea i David Pujol

La volun­tat de reco­pi­lació i de divul­gació ha mar­cat la redacció d'un lli­bre, Pau, que, mal­grat aquesta volun­tat de com­pendi, aporta força nove­tats a la poc tre­ba­llada fins ara història d'aquest muni­cipi alt-empor­danès. Segons explica David Pujol, un dels autors, la part d'història medi­e­val és la que conté més apor­ta­ci­ons inèdites, ja que bàsica­ment s'ha fet a par­tir de recerca arxivística en fons nota­ri­als i par­ro­quials. «A banda de la història més recu­lada del poble, s'ha vol­gut donar molta presència a la part més con­tem­porània i social», hi afe­geix Pujol. Així, hi ha força capítols dedi­cats a les asso­ci­a­ci­ons, a la coo­pe­ra­tiva i a les fes­tes tra­di­ci­o­nals, com ara el car­na­val i el ranxo. David Pujol també vol remar­car l'extra­or­dinària apor­tació que ha fet al lli­bre el col·lec­ci­o­nista pauenc Sal­va­dor Comas, «un home que ho guarda tot i que ens ha obert el seu museu», segons sosté. Una col·lecció, la de Comas, que conté eines del camp, mine­rals, fotos anti­gues i objec­tes de diversa natu­ra­lesa.

«Hem fet un lli­bre molt basat en vol­tar i anar a veure gent per reco­llir mate­rial i infor­mació», con­clou l'esmen­tat coau­tor. El lli­bre es pre­senta avui, a les sis de la tarda, al cen­tre cívic de la loca­li­tat, amb la presència del direc­tor del Memo­rial Democràtic de la Gene­ra­li­tat, Miquel Cami­nal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.