cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Peter Pan es posa el davantal

No ens va expli­car J.M. Bar­rie si Peter Pan cui­nava, però sí que la fan­ta­sia era l'ingre­di­ent que mai li fal­tava. Tam­poc al mes­tre pas­tis­ser bar­ce­loní Chris­tian Escribà li han fal­tat mai la ima­gi­nació ni la capa­ci­tat d'il·lusi­o­nar-se i porta al volum La cuina de Peter Pan un recull de recep­tes sen­zi­lles, ide­als per a pares que dis­fru­ten dei­xant els fills enfa­ri­nar-se de cap a peus i per a nens i nenes (l'edat ideal, entre els 8 i els 12 anys) que gau­dei­xen pas­tant, enfor­nant i deco­rant gale­tes. Una bona pen­sada per als dies de festa a l'escola i ideal per dei­xar amb la boca oberta els con­vi­dats als àpats de Nadal. Són 70 recep­tes pen­sa­des perquè els apre­nents de xef les puguin fer sols, però superen el tra­di­ci­o­nal pa de pes­sic de iogurt, les mag­da­le­nes i les gale­tes de man­tega. Cui­xe­tes dol­ces (“muslo de bollo”, en diu Escribà, que amb un bunyol i una galeta fa ori­gi­nals fal­ses cui­xes de pollas­tre), coets fantàstics i pizzaïmades fan excep­ci­o­nals com­bi­na­ci­ons fàcils.

També el xef i mes­tre de cui­ners Fer­ran Adrià con­vida els nens a fer seva la cuina a T'ho explico a la cuina, amb què vol intro­duir els infants a la història d'aquest art i l'ali­men­tació, les tècni­ques que es fan ser­vir i les dife­rents famílies d'ali­ments o de tècni­ques de cocció, entre altres. És una bona bíblia de cuina per a nens, no única­ment un recep­tari, amb un fil con­duc­tor amb super­he­rois de la casa Dis­ney (Peter Pan també hi surt) i que també ense­nya a fer recep­tes interes­sants com una sopa cro­queta de Mai Més, gelats Elsa i un pastís de No-Ani­ver­sari.

LA CUINA DE PETER PAN
Christian Escribà
Editorial: Columna Pàgines: 256 Preu: 21,90 euros
T'HO EXPLICO A LA CUINA
Ferran Adrià
Editorial: Beascoa Pàgines: 296 Preu: 32,95 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia