cultura

Creació a l’obrador

L’històric obra­dor de Quart Ceràmiques Marcó ha par­ti­ci­pat per segon any con­se­cu­tiu en els pre­mis Talent, que orga­nitza el Depar­ta­ment d’Ense­nya­ment, junt amb les esco­les d’arts plàsti­ques i dis­seny de Cata­lu­nya, amb l’objec­tiu d’intro­duir els joves cre­a­dors en el món labo­ral invi­tant-los a con­ce­bre un pro­ducte per a una empresa. Ceràmiques Marcó ha par­ti­ci­pat en aquesta con­vo­catòria pro­po­sant als estu­di­ants d’art i dis­seny la cre­ació d’una col·lecció de peces de cuina amb el títol Bols a taula. En la con­cepció del pro­ducte, els joves havien d’inte­grar tra­dició, moder­ni­tat i inno­vació, per tal que el resul­tat fos alhora trans­gres­sor i autèntic. Els gua­nya­dors d’aquesta edició, que van reco­llir el seu guardó en un acte cele­brat al Cos­mo­caixa de Bar­ce­lona, han estat Martín Del­gado, de l’escola Pau Gar­ga­llo, pri­mer premi per l’obra Meta­mor­fosi, i Aye­len Stras­ser, de la mateixa escola, amb Ori­gi­nari, i Adrià Sentís, de Mora la Nova, per Aire que vol dir vent, segon premi ex-aequo. David Pedra­gosa, de la Bis­bal, va rebre la menció espe­cial al pro­ducte per Roca, i Neus Espi­nosa, de la Llotja, la menció espe­cial al con­cepte per Gri­llat. La comissió de segui­ment i selecció dels pro­jec­tes estava for­mada pel mes­tre artesà Jaume Marcó; la gerent de Ceràmiques Marcó, Pilar Alsina; el dis­se­nya­dor i inte­ri­o­rista Blai Puig, i el gastrònom Pep Nogué. Els gua­nya­dors rebran asses­so­ra­ment per fer rea­li­tat el pro­jecte i con­ver­tir-lo en un pro­ducte comer­cial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia