patrimoni
Dos-cents objectes recuperats del Titanic s’exposaran a Barcelona
L’exposició de referència mundial sobre el Titanic, amb 200 objectes recuperats del naufragi, obrirà portes el pròxim 15 d’abril a l’Espai Inmersa de Barcelona. En format reduït, la mostra ja es va veure a la capital catalana, en aquella ocasió al Museu Marítim, el 2012. Titanic. The official exhibition s’endinsa en la història d’un dels transatlàntics més famosos del món i la seva tragèdia. La proposta inclou una sala immersiva i meticuloses recreacions dels espais més emblemàtics del vaixell. A més, el recorregut oferirà una espectacular experiència de realitat virtual en format de metavers que permetrà viatjar al fons del mar. Aquest dilluns s’ha obert la llista d’espera per adquirir les primeres entrades. En els pròxims dies es posaran a la venda els tiquets pel públic general.
La mostra transporta els visitants a l’abril de 1912, moment en què el Titanic va iniciar el seu primer i tràgic viatge. A través de la reconstrucció de cabines, espais emblemàtics del vaixell i una selecció acurada d’objectes personals, la mostra reconstrueix les històries humanes de valentia, amor, esperança i pèrdua que van marcar aquell viatge inoblidable.
Els visitants rebran una targeta d’embarcament amb la identitat d’un passatger real i podran seguir el seu recorregut al llarg de l’exposició. “Aquesta experiència emocional i educativa també reivindica els esforços contemporanis per conservar el jaciment submarí del lloc de l’enfonsament del Titanic i preservar-ne la memòria per a les futures generacions”, han destacat des de l’organització.
A banda dels artefactes i espais recreats, l’exposició comptarà amb una pel·lícula immersiva que permet reviure en primera persona les darreres hores del Titanic, transportant els espectadors al dramàtic desenllaç de la travessia.
L’organització ha explicat que entre els objectes recuperats del naufragi hi ha el fanal de capçalera del pal de proa, un telègraf, una ampolla de xampany amb líquid conservat del segle XIX, unes cartes de pòquer, un anell de filigrana amb diamants, uns binocles de la marca francesa Lemaire, una bossa de malla de plata per a vestits de nit, una tetera de plata utilitzada al restaurant À la carte de primera classe, una jaqueta amb patró Prince of Wales, un logòmetre i partitures musicals.