cuina
Els Premis Nacionals de Gastronomia 2025 reconeixen el xef del Tinars, Marc Gascons
El Premi Revelació se l’ha emportat Moha Quach, del Terrat, i Montse Serra, del Miramar, el de Cap de Sala
Els guardons també han reconegut a títol pòstum Fermí Puig
El xef Marc Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera (Gironès), i Fermí Puig, mort l’any passat, han estat distingits amb els Premis Nacionals de Gastronomia 2025. Des de l’edició anterior, els guardons es divideixen en dues categories principals: cuina d’autor i cuina tradicional. Gascons ha estat reconegut amb el premi ’cuina d’autor’ per una proposta “elegant, senzilla i honesta”, mentre que Puig ha rebut, a títol pòstum, el guardó ’cuina tradicional’, en reconeixement a la seva tasca per preservar i difondre la cuina catalana. A més, el xef Moha Quach, del restaurant Terrat de Tarragona, s’ha endut el Premi Revelació, i Montse Serra, del restaurant Miramar de Llançà (Alt Empordà), ha estat guardonada amb el Premi Cap de Sala.