TEATRE
El repte teatral de ‘Tots els nens creixen’ comença amb un disc
Des d’avui es poden escoltar les cançons del nou musical d’Andreu Gallén Tots els nens creixen a totes les plataformes digitals. El compositor de L’alegria que passa o d’adaptacions com Maremar impulsa un projecte que podria ser el relleu de Dagoll Dagom. L’obra es podrà veure, per primer cop en versió concert al Teatre Grec, el 14 de juliol, just l’endemà de la darrera funció de Mar i cel al Victòria: tota una declaració d’intencions.
La música d’Andreu Gallén amb lletres de David Pintó i dramatúrgia de Martí Gallén compten en el repartiment amb Ivan Labanda, Mercè Martínez, Jordi Vidal i joves talents com ara Berta Rabascall, Lluís Rubio i Ivan Clemente, seleccionats a través d’audicions obertes a les quals es van presentar més de 400 aspirants.
Seguint la fórmula de Broadway, un musical va donant-se a conèixer al públic potencial publicant les cançons i fent una presentació versió concert, abans de la producció comercial final. Les cançons s’han editat al març. Es tracta d’un procés gairebé inèdit a casa, i marca una aposta valenta per part de l’equip creador. Cada presentació permet millorar les versions inicials.
Tots els nens creixen està ambientat en la jornada d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. És una història que viatja entre passat i present per explorar la pèrdua de la infantesa, els records que marquen una vida i la capacitat de reconciliar-se amb el nen que un dia vam ser. El Pere, un home de més de quaranta anys, haurà d’enfrontar-se al seu passat per poder retrobar la seva filla, en una aventura emocional carregada de música, nostàlgia i esperança.
Andreu Gallén, a més de compositor ha estat director musical en produccions com ara Chicago, Cantando bajo la lluvia o La jaula de las locas. Gràcies a la composició de L’Alegria que passa, el 2023 va rebre el premi Butaca i el de la Crítica. Va ser l’últim musical de creació de Dagoll Dagom. Tots els nens creixen és, a més, el primer musical ambientat en la Barcelona olímpica. Un antecedent teatral seria la celebrada dramatúrgia de Joan Ollé À la ville de... Barcelona, Grec 2013. Ara, en format de musical, es vol recuperar un moment clau de la història recent i, alhora, fer una reflexió emocional i social sobre el pas del temps i la memòria col·lectiva. A la lectura dramatitzada del 14 de juliol, al Grec, es combinarà la interpretació musical amb la lectura íntegra del text. En l’espectacle hi participarà una banda de cinc músics en directe i hi haurà una posada en escena ideada per la coreògrafa Ariadna Peya (també coreògrafa de L’alegria... i Maremar de Dagoll Dagom), a més d’una àmplia carrera amb la seva germana Clara Peya (Les Impuxibles). Les cançons ja es poden escoltar en primícia avui en l’entorn digital.