cultura

El cava sedueix Gisela Pou

Aurora Bru­cart, l'ambi­ci­osa i com­pe­ti­tiva matri­arca d'una de les caves més impor­tants del Penedès, rep la notícia de la mort de Xavier, el seu fill més esti­mat, el dia que Biel, el pri­mogènit de la nis­saga, es casa. La recerca que fa per esbri­nar com va morir el seu fill ser­veix com a fil con­duc­tor d'un viatge inte­rior que mos­tra com les renúncies al món dels sen­ti­ments aca­ben mar­cant la seva vida i dels seus fills. Aquest és el fil argu­men­tal de la nova novel·la de la guio­nista de Cas­te­llar del Vallès Gisela Pou, El silenci de les vinyes, que Pla­neta va posar dimarts a la venda en català i traduïda al cas­tellà.

La novel·la, que ahir es va pre­sen­tar a un grup de peri­o­dis­tes amb una pas­se­jada pels llocs del Penedès que han ins­pi­rat l'autora, entre els quals des­taca el nou Cen­tre d'Inter­pre­tació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, ha estat rebuda a la comarca amb entu­si­asme. No només és un viatge als sen­ti­ments sinó també un rigorós i docu­men­tat exer­cici de divul­gació del món del cava i de la seva història. De fet, la gran majo­ria de les dades i llocs que apa­rei­xen en el lli­bre for­men part de la història del cava i de la comarca, i tot i que s'inventi la població Santa Pau, que no té res a veure amb Sant Pau d'Ordal, o ama­gui sota els noms de Bru­cart i Artur-Argemí els noms de les dues caves rivals que han mar­cat la història del cava, com són Codor­niu i Frei­xe­net, dos dels prin­ci­pals ela­bo­ra­dors del vi escumós del Penedès. Pou, que es dedica des de fa dues dècades a fer guions tele­vi­sius, expli­cava ahir que “ins­pi­rar-se al Penedès és sen­zill” amb les històries que amaga el cava, “un per­so­natge més de la novel·la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.