Millorar la qualitat de la carn

Donar valor als talls de carn és un dels pro­jec­tes que es duen a terme en el marc del Pro­sa­fe­beef, un pro­jecte euro­peu que té com a objec­tiu millo­rar la qua­li­tat i la segu­re­tat ali­mentària de la carn de vaquí al llarg de tota la cadena de la indústria càrnia, des de la pro­ducció fins al con­su­mi­dor. «En aquest pro­jecte par­ti­ci­pen 41 orga­nit­za­ci­ons de 18 països, entre les quals hi ha l'IRTA de Monells». És un pro­jecte de cinc anys que s'acaba el març del 2012 i que «té set pilars» dos dels quals es tre­ba­llen al cam­pus agro­a­li­men­tari de Monells: millo­rar la qua­li­tat de la carn en els pro­ces­sos indus­tri­als i en la for­mació i trans­ferència de resul­tats.

És per això que dilluns es va fer una jor­nada sobre Valo­rit­zació dels talls de carn de vaquí i es va fer una demos­tració d'un espe­ce­jat que es fa a França, «on s'arriba més a nivell de múscul indi­vi­dual i se sepa­ren molt més les peces per donar-los més valor». «És sim­ple­ment fer un espe­ce­jat que per­meti dife­ren­ciar aque­lles parts que tenen un valor supe­rior i inten­tar gua­nyar en preu», va expli­car Caro­lina Rea­lini, de l'IRTA de Monells. A l'Estat espa­nyol algu­nes parts de la carn de vaquí es «comer­ci­a­lit­zen en talls sen­cers» i es trac­ta­ria de men­ta­lit­zar el con­su­mi­dor, els res­tau­ra­dors i les empre­ses de càtering sobre tots aquests can­vis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.