economia
Acaba sense acord la reunió per intentar evitar la vaga de neteja a Barcelona aquest Nadal
La UGT diu que les empreses rebutgen la millora salarial i reclama a l’Ajuntament que mogui fitxa
La reunió de mediació per intentar evitar la vaga de neteja a Barcelona aquest Nadal ha acabat sense acord entre les parts, el sindicat UGT i les quatre empreses concessionàries. Després de la trobada al departament de Treball, Ramon Cebrián, president de la Federació de Serveis Públics de la UGT, ha assegurat que no hi ha hagut “cap mena de moviment” per part de les empreses pel que fa a la millora salarial que reclamen els treballadors. “Fa molts mesos que esperem una modificació de la part econòmica que no s’ha produït”, ha dit el representant de la UGT, que ha subratllat que els treballadors “no poden esperar més”.
Cebrián també ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que mogui fitxa. “Seria l’ideal”, ha afirmat, tot remarcant que des del consistori els han dit que no poden fer “res”.
La UGT ha cridat a la vaga els empleats entre les 22 h del 22 desembre i la mateixa hora del dia de Nadal, el 25 de desembre per protestar contra la “manca de millores laborals” en la plantilla i per “l’estancament” en les negociacions del conveni.
Mentre a l’interior del departament de Treball estava en marxa la reunió de mediació, uns 200 treballadors dels serveis de recollida d’escombraries i neteja viària de Barcelona han protestat a l’exterior i han tallat el carrer Sepúlveda. Les crides dels empleats reclamaven, principalment, millores salarials. “Volem els nostres diners”, han exigit els treballadors a les portes del departament de Treball. En el marc de la protesta, els concentrats han cremat un contenidor i una paperera i han fet explotar diversos petards.
Davant la convocatòria de vaga, l’Ajuntament de Barcelona va demanar a les empreses de la contracta negociar amb els treballadors i moure fitxa davant la demanda d’actualitzar els sous. Des del consistori també han remarcat que ja es va aprovar al ple del juliol una aportació addicional de 168 milions d’euros a les empreses concessionàries en el marc de la revisió de preus, una xifra que suposa un 10% del cost del contracte.