Prova pilot als càmpings per aplicar big data i intel·ligència artificial
Els càmpings gironins han engegat el projecte ’SmartCamp’, una prova pilot que combina les dades de càmeres i sensors amb la intel·ligència artificial, segons informa l’ACN., que afegeix que la idea és que avancin en l’àmbit de la sostenibilitat, la seguretat i l’experiència del client. Seran pel personal però també pels clients per conèixer l’aforament de la piscina o rebre avisos per mal temps, així com alertar socorristes de possibles incidències.
L’Associació de Càmpings de Girona comença la implementació de l’’SmartCamp’ en fase de projecte pilot que es farà en diferents establiments de la demarcació. El president de l’associació, Miquel Gotanegra, remarca que es tracta d’un “projecte transversal” per crear “un nou producte”, en aquest cas un protocol per tenir un càmping intel·ligent. Per fer-ho, l’associació ha debatut quines són les necessitats que tenen i a partir d’aquí han buscat empreses tecnològiques que els ajudin a bastir el projecte. “Hem unit el coneixement del sector del càmping amb el del món tecnològic per crear un producte nou”, afirma Miquel Gotanegra.
El projecte es desenvoluparà al llarg dels propers mesos i els negocis ja estan instal·lant algunes de les solucions tecnològiques que permetran avançar en aquesta prova pilot. Un d’ells és el càmping Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. En aquest establiment han instal·lat una estació meteorològica que anirà connectada al sistema de reg. Això farà que si l’estació preveu pluja o ha acabat de ploure, el sistema de reg no s’activarà per estalviar aigua.
També, continua l’ACN, permetrà altres millores en l’experiència del client, ja que podran rebre avisos d’episodis climàtics adversos i altres eines que els permetin organitzar-se millor i adaptar-se a la situació en la seva estada. “Al final al client no el molestarem per res, però la seva estada serà completament diferent”, explica el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegre.
Un altre exemple, és el de la Ballena Alegre, on han posat càmeres a la zona de la piscina. Aquestes permetran controlar l’aforament. Això fa que els hostes puguin veure a temps real el volum d’ocupació de la piscina abans d’anar-hi, però també dona eines de seguretat ja que els socorristes rebran avisos si detecten determinades incidències a l’aigua.